Есента кротко се е запътила към нас. Уют, дъждовни дни, прекарани в леглото и повече щастливи моменти с любимите на сърцето ни хора. Да, следващите месеци са само прелюдията към онова най-обичано празнично врeме от годината за всички ни, което обаче предполага и повече разходи, които малко или много натоварват бюджета ни. И макар лятото официално да не си е отишло, Коледа също чака зад ъгъла и ей сега ще дойде време и за нея. Ако не сте от пресметливите и организирани хора, вероятно ще похарчите повече, отколкото искате и имате. Защото, нека си признаем, една неочаквана сметка по Коледа наистина може да премахне блясъка от празничния сезон. Ние обаче, ви предлагаме няколко предложения, с чиято помощ да погледнете към предстоящата зима и лесно да спестите немалко пари.

Използвайте приложения за планиране и бюджетиране

Няма как да направим така, че технологиите да ви спестят пари, но поне могат да ви помогнат да се придържате по-стриктно към планирания първоначално бюджет. Подготовката за зимата изисква повече от просто изтупване на праха от пуловери и одеяла... Може да се наложи да преразпределите и финансите си, особено ако бавно се възстановявате от трудна финансова първа половина от годината. Бъдете сигурни, че планирането и пазаруването от рано и то от конкретни места има смисъл, най-вече заради изгодите сделки и възможността да сравните цените без натиск. Разбира се, съществува и един немалък риск – залитането в свръхкупуване. Затова е важно да се придържате към списъка си, да пазарувате по възможност онлайн, което ще ви спести от такси за доставка. Записването за бюлетини и изгодни оферти, също е във ваш плюс. Доказано е, че разпределянето и описването на всички разходите не само не затормозява бюджета, но и намалява стреса.

Проверете колата си

Обърнете й внимание сега, за да сте сигурни, че сте подготвени за предстоящите по-сурови атмосферни условия. Уверете се, че всичко е в изправност – от течността за чистачки, през аптечката, та чак до състоянието за зимните ви гуми. Разумните щофьори се замислят за смяната им още през септември. Ако ви предстои закупуване на нови пък, поинтересувайте се от информация за моделите, техните характеристики, отзиви и естествено предвидете бюджета си и откъде ще ви излезе най-изгодна тяхната покупка. Проверката на тези неща сега може да предотврати злополука в бъдеще, която освен опасна и ще ви коства много.

Инвестирайте в топлината през зимата

Плащането на сметки не е най-приятното нещо на света, но така или иначе, всички имаме този ангажимент. Ако през последния отоплителен сезон сте заплатили немалка сума пари и въпреки това не сте доволни от качеството на полученото, може би е време да се замислите не е ли дошъл моментът да направите нещо по въпроса. Климатикът е по-скъпа инвестиция, но има много причини, поради които трябва да обмислите закупуването му още сега, преди зимата да е настъпила. Имайте предвид, че когато закупите своя климатик извън сезона, най-вероятно ще получите изкусителна оферта. Причината е много простичка – търсенето не е толкова голямо и за да се насърчат продажбите, големите фирми често предлагат специални оферти на наистина изкушаващи цени. Освен това поставяето на уреда в топъл ден, а не насред зима, би ви спестило не едно и две главоболия. Персонализираното решение при избор на климатик е от основно значение – разбира се, определете бюджет, след което и вида на помещението, предназначението, изложението и квадратурата на стаята, за да изберете модел с достатъчна мощност за оптимални резултати. За по-висока степен на енергоспестяване и ниски сметки, заложете на инверторен климатик, чиято първоначална инвестиция е доста по-висока, но пък със сигурност ще ви се отплати във времето.

Започнете търсенето на коледни подаръци още сега

Коледа без съмнение е най-скъпото време от годината за всеки. Ако започнете да пазарувате от рано обаче, можете да разпределите разходите и да планирате точно какво искате да купите за всеки любим човек, без да се налага да се надпреварвате с последните предпразнични минути и да се бутате с тълпата в магазините. Можете също да опитате да си зададете и конкретен бюджет. По този начин е в пъти по-малко вероятно да се развихрите и да купите първото нещо, което видите, без да вземете предвид цената. Разгледайте добре финансовата си ситуация и подходете разумно, относно това колко да похарчите за декорация, подаръци, празненства. Не забравяйте, че завладени от коледния дух, лесно бихте могли да влезете в преразход. Съставете списък само с най-важните хора, на които наистина трябва да подарите нещо, помислете добре какво са ви споделяли през последните месеци, че искат и започвайте да се оглеждате за изгодна оферта он или офлайн.

Резервирайте празничното си пътуване

Ако ще пътувате, за да се видите с приятели и семейство през коледния период, независимо от това с какъв превоз ще пътувате, добра идея е да резервирате билетите си предварително. Това хем ще ви помогне да разпределите цената малко по-далеч във времето, хем и можете да намерите билети на доста по-атрактивна цена. Ако пък сте планирали мечтана почивка по празнците, то със сигурност проверете за изгодни самолетни билети още сега. Опитайте и следните няколко хитринки, които със сигурност ще ви спестят много пари и главоболия - разберете в кой ден от седмицата авиокомпаниите публикуват промоциите си; изчистете „бисквитките” си или използвайте прозорец в режим „инкогнито”, когато резервирате полети; купете си туристическа карта, осигуряваща ви сериозна отстъпка при посещение на определени обекти. Планирайте и всички останали малки, но важни детайли като кола под наем, резервация в хотел или airbnb колкото се може по-рано, за да спестите максимално. Имайте предвид, че по-празниците много от забележителностите с вход не могат да поемат капацитета от желаещи и също е добре да видите дали не можете да закупуте билети за вход чрез онлайн предварителна продажба. Няколко отделени часа в планиране, но пък мирна глава цяла почивка.

Ако се притеснявате, че няма да можете да се справите без малко помощ с финансирането на всичко това, не се паникьосвайте! Бързите и прозрачни кредити от Ferratum са винаги до вас! А най-новата им кампания Накъдето и да си това лято... Ferratum е до теб всичко това е абсолютно изпълнимо до  25.09.2022 г. Единствено, което се изисква, е да се регистрирате в томболата за една от 27 страхотни награди и да се съгласите с общите условия. Без значение дали сте ползвали кредит до заплата, или пък на вноски, единственото условие, е да имате активен кредит от Ferratum към датата на регистрация.

Е, сега вече знаете как да си помогнете финансово, независимо дали става въпрос за плащането на сметки, или купуването на страхотен продукт на ниска цена. Ваша задача остава само да превърнеш есента в най-страхотното време за теб и твоите любими!