Да се държите концентрирани в целта и да визуализирате това, което мечтаете да постигнете... Това би трябвало да е тайната на успеха, нали?

Но ако все пак не почувствате триумфа на победата след голямата печалба и 
ако в успехът си продължавате да сте нещастни и подтиснати, то може би ви липсва нещо друго, нещо по-голямо. Най-вероятно чувствате и вина, защото нe сте щастливи постоянно, макар и да ви се случват хубави неща.

Разбира се, прекрасно е да се наслаждавате на пътуването си, но вашият негативно настроен ум се е насочил в празнината между „сега“ и „следващата цел“.

Запомнете - целите са хубаво нещо! Те ни мотивират и вдъхновяват. Помагат ни да се съсредоточим върху нещата, които искаме от този живот. Целите провокират най-хубавите ни качества.

Лошото е, че започваме да вярваме, че без тях няма да бъдем щастливи. Само се замислете колко пъти сте си казвали: „Когато това се случи, вече всичко ще бъде наред“. Според някои психолози това означава, че се съмнявате във възможностите си точно в този момент от живота си. Критикувайки се, забравяте за големите стъпки, които правите, докато стигате до щастието.

Ето няколко прости стъпки, които ще ви помогнат да бъдете щастливи със себе си още сега:

1. Създайте си малки ритуали всеки ден, които ще ви напомнят за голямата цел

Когато се фокусирате върху малките неща, които искате да ви се случват всеки ден, вие преставате да чакате деня, в който ще заявите на себе си: „Ето аз съм завършен и щастлив!“. Направете си малък ритуал, който знаете, че ще ви действа добре. Това е достатъчно, за да усетите моментална разлика.

2. Задайте си въпроса „Кой искам да бъда?“

Внимание, тук не става въпрос за външния ви вид. Помислете за качествата, които харесвате и цените в хората околко вас. Кое ви кара да се радвате на някой друг искрено. Определено качество? Или пък занимание? Помислете какво искате да притежавате вие и започнете да работите точно в тази насока.

3. Нека малките успехи ви стимулират

Доказано е, че хората се чувстват най-щастливи, когато усещат, че вървят напред. Направете така, че успехът да ви помага да се усмивхвате и да ви поддържа положително настроени. Празнувайте всяка своя малка победа и се учете от неуспехите!

4. Бъдете състрадателни и мили...

... към себе си! Дишайте дълбоко и спокойно и се хвалете сами. Да! Вие заслужавате едно потупване по рамото, но ако не го направите сами със себе си, няма как и другите да го направят. Позволете си да се гордеете с успехите си!

5. Освободете се

Позволете на детето във вас да живее спокойно и щастливо! Рзбира се, че трябва да сме сериозни, но не драматизирайте. Животът може да минава много по-леко, ако не правите от мухата слон. В ситуациите, в които можете да го направите – засмейте се, нищо не е толкова страшно, ако сте живи и здрави!

Да! Всички можем да се упражняваме да бъдем по-спокойни и по-мислещи. Да си позволим да присъстваме в настоящето и да се забавляваме повече.
Нужно ни е само търпение и постоянство! И много любов! Към самите себе си, не само към околния свят!