1. Не ти е лесно да общуваш с хора, които не са на твоята честота

Силно развитата ти интуиция бързо ти показва дали човекът, с когото си се запознал, вибрира на твоите честоти. Ако това не е така, изпитваш истинско затруднение (и нежелание) да контактуваш с него. Празните разговори не са за теб. Ти търсиш истинско общуване, което обогатява душата.

2. Различен си

Винаги си бил различен. Гледаш на света на различен начин. Мислиш различно. Мечтаеш различно. Свикнал си да следваш повика на сърцето си, дори ако за всички останали това изглежда неразумно и неразбираемо. Което често пъти кара другите да влизат в ролята на твои учители. Без да разбират, че учителят всъщност си ти.

3. Имаш особен усет към езика и това те прави по-чувствителен

За теб думите не са просто думи. Всяка има свое послание, носи своя енергия. Внимаваш как ги използваш. И умееш да ги използваш умело. Твоето усещане (и) за думите е различно, по-дълбоко, по-осъзнато. Затова често ти се струва странно как останалите не разбират скритите нюанси. Как използват думи, които звучат обидно или подценяващо за теб, но не и за тях. 

4. Изживяваш екзистенциални кризи

Често се чувстваш като застанал на житейски кръстопът. Дори ако пътят ти не те е извел до него, сам го търсиш. Подсъзнателно усещаш, че мисията ти е да се развиваш, да израстваш, да научаваш нови неща за себе си, за хората и за живота. А най-добрият начин да учиш е да не спираш на едно място. И да си задаваш въпроси – къде си, защо си тук, къде искаш да бъдеш. Неизбежното следствие обаче е, това , че често изпитваш неудовлетворение.

5. Търсиш своята душа близнак и не искаш да се примириш с друго

Не се примиряваш с посредствени връзки. Вярваш в любовта между две души, които са създадени да бъдат заедно. И търсиш своята половинка. Знаеш, че когато я срещнеш, сърцата ви ще се слеят, за да затуптят в един ритъм. Умовете ви ще се слеят, за да ви разкрият нови истини за света. Мечтите ви ще се слеят, за да родят нова мечта. Това обаче често те кара да се чувстваш самотен. Просто защото, когато другите се примиряват с връзки, в които се чувстват уютно, ти търсиш връзка, в която да се чувстваш като прероден.