Всички сме чували за положителните черти и личностните характеристики на нашия зодиакален знак. Дори ги знаем наизуст! Но какво ще кажете за отрицателните аспекти? Мислили ли сте някога за тях? Кои са вашите най-големи страхове? И нещата, които никога не трябва да казвате на представителите на дадена зодия? Време е да научите кои са те за Скорпионите!

От самото начало, Скорпионът е свързан с първична вода, ад и смърт. Следователно хората от този зодиакален знак нямат твърде много приятели, не се чувстват в добре в големи групи и са ужасно упорити. Могат да бъдат много лоши към близките си и не внимават с думите, когато се карат. Много Скорпиони са егоистични и негативни, отдалечават се от другите, когато не се чувстват комфортно и говорят зад гърбовете им.

Понякога, когато станат нервни, е по-добре да се отдалечите от тях, защото могат да бъдат много жестоки и да наранят околните, дори и проблемът да няма нищо общо с тях. Те са спокойни, но доста подли - няма да се поколебаят да изоставят хората, които смятат, че не заслужават компанията им. Обичат да се впиват в нещастието и тъгата. Тези емоции ги карат да се чувстват живи. Копнеят дълго по изгубената любов.

Те намират красота в това. Също така са много мързеливи. Всеки път, когато е време да се съберат и да започнат нещо ново, те изчезват. Ревниви са по природа, затова да им изневерите е най-голямата грешка, която можете да допуснете. Нивото на стреса им е пряко повлияно от това колко неверни са половинките им. Всъщност това е един от най-големите им страхове. Страхуват се да бъдат предадени от човек, който е близък и лоялен за тях. Не са от типа хора, които лесно забравят - изключително злопаметни са. Те са екстремни. Могат да бъдат най-милите или най-грубите. Ако не ви харесват и допуснете най-малката грешка, бързо стават агресивни.

Затова ви предлагаме да прочетете кои са петте неща, които никога не трябва да казвате на един Скорпион:

1. Довери ми се

Скорпионите са едни от хората, които правят точно обратното на това, което им казвате - същото е и когато чуят думите "вярвай ми". Щом им кажете това, в съзнанието им се появява детектор на лъжата. Съмнителни са по природа. Обичат да откриват истината на тъмни места. Ако искате да сте в добри отношения със Скорпион, подходете по различен начин. Например: "Може би не ми вярваш, но позволи ми да докажа лоялността си с течение на времето. Тогава ще прецениш дали може да ми се довериш или не."

2. Защо не можеш да забравиш?

Както вече споменахме, те никога не прощават и не забравят. Не пускат нещата лесно. Вместо това задържат недоволството си. Независимо как изглежда вашият Скорпион, ако сте му разбили сърцето, няма да има никаква милост за вас. Той ще търси отмъщение, без значение колко дълго ще му отнеме. Ще намери идеалното време и място, за да ви съобщи, че не е забравил онзи глупав коментар, който сте направили преди години.

3. НЕ!

Перфектната работа за Скорпионите е такава, която включва планиране - например адвокат или финансов плановик, затова отрицателният отговор не е нещо, което се задържа дълго. Бързо ще го превърнат в "Да". Ако трябва да поставяте граници между себе си и Скорпион, използвайте недраматичен език и учтиво ги попитайте. Те може и да не забравят, но могат да накарат нещата да се случват по-бързо, отколкото очаквате.

4. …но моят начин е по-добър!

Да не сте полудели? Никой, който е около Скорпиони, не бива да използва тази фраза! Това е краят на света! Ще извървят дълъг път, но ще направят всичко необходимо, за да випокажат, че грешите! Те не са перфекционисти в традиционния смисъл на думата, но са конкурентно настроени и обсебени на тема да вършат нещата и да ги правят по техния начин без вашата помощ. Амбицията на Скорпиона е по-силна дори от тази на Козирозите, затова отстъпете и се дръжте добре със Скорпионите.

5. Извратеняк ли си?

Нещо, което трябва всеки да знае за Скорпионите е, че те са невероятно любопитни. Трябва да научат всичко за всеки. Жаждата им за познание никога не свършва! Имат желание да знаят всичко за теми, които са табу и които не са съвсем приятни за останалите. Търсят мистериите и обожават да посещават места, на които другите не са били.