В днешното общество, в което равните права са на мода, а шовинизма е отживелица, алфа мъжкарите страдат от лоша репутация.

Но все пак нека не разчитаме на стереотипи. Оказва се, че има някои страхотни и много секси причини уверените и нахъсани алфа мъжкари да си заслужават вниманието.

Вероятно си мислите „Обичайно аз доминирам във връзките си и искам това да остане така, много благодаря“. Но не се тревожете – истинският алфа мъжкар е достатъчно уверен в мъжествеността си, че не го е страх да остави жената до него да ръководи.

Затова ако ви е писнало от пасивни емоционални мъже, ето пет причини да се срещате с алфа мъжкар:

1. Той знае как да поддържа дълбок визуален контакт.

Алфа мъжкарите – както при хората, така и при животните, не бързат да отклонят погледа си, както правят по-малко доминиращите индивиди. Собствениците на кучета например, често се взират в очите на любимците си, за да докажат надмощието си, когато ги тренират.

А какво по-секси от дългия и продължителен поглед на любимия мъж?

2. Той е гъвкав.

Алфа мъжкарите са постоянни. Те знаят какво искат и работят усърдно, за да го получат. Това е добра новина за вас и вашето потенциално гадже.

Като водещ изследовател на депресията Питър Д. Крамер твърди, че щастието не е противоположното на депресията, а устойчивостта. Стъпването на крака след отхвърлянето и преодоляването на трудностите са много по-лесни, ако притежавате позитивно убеждение, че можете в действителност да преодолеете препятствията и да процъфтите.

Ако излизате с мъж, който упорито устоява и изпълнява целите си - независимо дали в кариерата или спалнята - това означава, че той няма да иска вие да вършите всички задължения. И че няма да се затваря в черупката си в мига, в който нещата тръгнат в неприятна за него посока.

3. Той е оптимист.

Един от ключовете към устойчивостта е оптимистичната перспектива за живота. А проучванията показват, че оптимистите се радват на по-голям успех.

Това е добра новина за дамите, които излизат с алфа мъжкари, защото изследванията показват, че оптимизмът е заразен, а ако половинката ви е с положителна нагласа за живота, това ще държи и вас в отлично здраве дори с напредването на годините.

4. Той е общителен.

Помислете си за типичния алфа мъжкар в социална обстановка. Вероятно той е този, който е в центъра на вниманието и се шегува с всички, без да се страхува да заговори жените, които харесва.

Алфа мъжкарите обикновено са общителни, а това е добра новина за вас, защото хората, които черпят енергията си от околните, често са по-щастливи от останалите.

И точно както с оптимизма, щастието е зарязно. Не само ще имате човек, който е в състояние да се справя с работата си, но и щастието ви ще расте благодарение на неговата екстровертност.

5. Той не е красив като манекен – и това е хубаво.

Алфа мъжкарите привличат много жени, но това не е задължително заради визията им. Увереността, общителността и оптимизма са много по-секси за жените в дългосрочен план от моделите с плочки на корема.

Не ни разбирайте погрешно, нямаме нищо против добре изглеждащите мъже, но това е само бонус.

Проблемът с прекалено привлекателните мъже е това, че те получават всичко по лесния начин, докато алфа мъжкарите знаят какво е да се бориш, за да постигаш целите си.

Освен това проучванията доказват, че браковете, в които жената е по-привлекателна от мъжа, са по-щастливи.