Разделила си се с приятеля си, но още не можеш да го забравиш? Никоя от следващите ти връзки не е толкова хубава, колкото онази с него? Ако кимаш утвърдително, вероятно вече си измислила план как да се събереш с бившия си. Вероятно го следиш по социалните мрежи и се надяваш „случайно“ да го срещнеш на събитията, на които се е отбелязал, че ще ходи. Истината е, че ако ви е писано да сте заедно, нямаш нужда от такива заплетени схеми.

Ако раните са излекувани и проблемите, които са ви разделяли, са изчезнали, може би един разговор ще е достатъчен.

Но преди да се случи тази среща, трябва да разбереш дали искаш да се върнеш при бившия си заради правилните или грешните причини. Ето как да разбереш какъв е твоят случай:

5 правилни причини да се съберете:

1. Обичаш го истински и той отвръща на чувствата ти.

2. Разбираш какви са проблемите, които са ви довели до раздялата. Осъзнаваш с какво сте допринесли и двамата за тази развръзка и си сигурна, че ще можете да преодолеете тези пречки.

3. Раздялата ви е била импулсивна и е била основана на един-два проблема, които са накарали единият от вас да действа прибързано и да сложи край на връзката ви. И тези проблеми са решими.

4. Изминали са поне няколко месеца или години, откакто сте се разделили и двамата сте по-зрели.

5. Съгласни сте, че не сте се постарали да опазите връзката си и този път няма да допуснете тази грешка, а ще се борите по-упорито.

От другата страна на тези 5 правилни причини стоят 5 грешни, които показват, че не бива да се събирате, независимо колко ти се иска.

Най-честите 5 грешни причини да се съберете:

1. Страхуваш се, че ще останеш сама. Страхът от самотата никога не е добра причина да започнеш връзка, особено пък с бившия ти.

2. Нито един от вас не се е променил и не е готов да работи върху проблемите ви. Просто се надяваш, че вторият път ще проработи.

3. Възнамеряваш да бъдеш с бившия си, докато не се появи някой по-добър, а когато това стане – пак ще скъсаш с него.

4. Бившият ти е скъсал с теб и сега искаш да се съберете, за да му отмъстиш. Трябва да разбереш, че такива фантазии стоят добре само на големия екран в киното.

5. Убедена си, че ти нямаш никаква вина за раздялата, виновен е само бившият ти.

Понякога да се върнеш при бившия е път, по който не бива да поемаш. Ако го направиш, единственото, което ще постигнеш, е да нараниш и двама ви още повече.

Но ако и двамата искате да се съберете заради правилните причини, това може да се окаже прекрасно решение, за което ще сте благодарни след 50 години.