Понякога е много трудно да откриеш „точния човек“. Всички мъже са неподходящи – невъзпитани, глупави, твърде ниски, не във форма, неперспективни, асцедентът им е Скорпион, а това не е подходяща комбинация с твоята зодия и т.н., и т.н. Въобще - къде отидоха добрите мъже? А замисляла ли си се, че те са около теб, но ти не ги виждаш?

Ако правиш тези 5 неща, никога няма да откриеш мъж, който да е достатъчно добър за теб:

1. Ако си твърде придирчива

Вероятно най-голямата грешка, която жените допускаме при избора на партньор, е нашата придирчивост. Срещаме някой мъж и автоматично си казваме: харесва ми това в него, но пък това негово качество...

Да си придирчива не е лошо, трябва да имаш някакъв стандарт, не може да излизаш с всеки срещнат, но да си твърде придирчива също не е хубаво, защото накрая можеш да си останеш сама. Никой не е перфектен, затова ако чакаш перфектната половина да се появи, ще има да си почакаш... до края на вечността.

2. Мислиш за твърде далечното бъдеще и то твърде скоро

Друга грешка, която някои жени допускат, е, че започват да мислят за бъдещото твърде скоро... още на първата среща! Нормално е да се притесняваш за някои неща, например, ако пътува твърде много по работа, ако не иска да има деца, ако иска един ден да се премести да живее на друг континент... но тези неща не бива да те отказват мигновено, дай му шанс поне за кратко. Няма как да знаеш какво ще стане в бъдещето.

3. Отиваш само на една среща

Някои първи срещи са и последни заради основателна причина – ако той не е спрял да говори за бившата си или е споменал, че е бил в затвора за домашно насилие... Но някои първи срещи се оказват последни просто защото той не ти е направил разтърсващо добро впечатление. Някои среща са просто приятни, а не невероятни като по филмите. Може би просто е бил нервен и не е успял да покаже на какво е способен, а може би и ти самата си била малко неспокойна. Така че отиди поне на две срещи, преди да решиш окончателно.

4. Търсиш недостатъците му

Някои недостатъци се забелязват веднага, а други се налага да търсиш по-упорито. Ако се вманиачиш в търсенето на недостатъци, най-вероятно ще намериш един куп, а те ще те направят сляпа за добрите му качества. Независимо дали той е чаровен, мил и щедър, трудно ще преглътнеш недостатъците му, ако се фокусираш само върху тях.

5. Търсиш лошото момче

Въпреки че не се отнася за всички, някои жени търсят типичното лошо момче, а не обръщат внимание на милите обикновени момчета. Тези жени си представят, че животът с лошото момче е вълнуващ, а един ден ще успеят да го променят и той ще стане прекрасен съпруг. Това са само безпочвени фантазии, лошите момчета разбиват сърца, а не стават добри бащи. Така че забрави за мечтите за лошото момче, което е дръзко, чаровно, живее за мига и в същото време се отнася с теб като с принцеса.

Следващия път, когато отидеш на среща, се наслади на изживяването и се опитай да гледаш трезво на ситуацията, вместо да се съсредоточаваш само върху негативното, все пак никой от нас не е идеален и безгрешен.