Често пишем за любовта и връзките, даваме съвети как да привлечеш срещуположния пол или как да изградиш щастлива и здрава връзка, но всъщност да си необвързана не е чак толкова страшно и лошо, много по-лошо е да имаш връзка с човек, с когото не си подхождате и когото не обичаш.

Затова днес ти представяме 5 причини, поради които трябва да се радваш, че си необвързана, вместо да се измъчваш. Възползвай се от свободата си, докато можеш!

1. Можеш да правиш каквото си искаш и когато си искаш

Когато си необвързана, имаш време и възможност да живееш живота си така, както искаш, без да се съобразяваш с никого. Не пропилявай този шанс, защото няма да си необвързана вечно.

Ако искаш да пътуваш – намери си необвързана приятелка и се отдайте на шеметни приключения. Ако пък приятелките ти нямат възможност да пътуват, тръгни сама – никога няма да съжаляваш. Да пътуваш, докато си необвързана, може да е едно от най-запомнящите се и най-вълнуващите ти изживявания.

Когато си необвързана, си много по-отворена към хората, които срещаш, освен това по този начин ще научиш много за себе си. Ако пък искаш да започнеш собствен бизнес или ново хоби, идеалното време за това е, когато си необвързана, тъй като имаш достатъчно време за себе си – нямаш нито съпруг, нито деца, нито домакинство за поддържане.

2. Имаш възможност да научиш нещо повече за себе си

Когато си необвързана, имаш повече възможности да пробваш нови неща и постепенно да опознаеш себе си. Освен това в трудните моменти трябва основно да разчиташ на себе си, което също е много ценен опит. Ако познаваш себе си по-добре, ще знаеш по-добре и какво търсиш в една връзка

3. Много от успелите хора са сами

Проучванията показват, че хората, които са по-склонни да пробват нови неща, са необвързаните. В това няма нищо изненадващо, защото статусът ти на необвързана те подтиква да взимаш повече решения, да поемаш рискове и да се справяш съвсем сама. Скоро този опит се превръща в увереност, която ти помага да бъдеш по-успешна в живота.

4. Вероятно си по-здрава

Когато си необвързана, имаш повече време, а и желание да се фокусираш върху здравето си. Множество проучвания показват, че бракът води до надебеляване, защото хората се отпускат и спира да им пука толкова за външния им вид.

Други проучвания показват, че необвързаните спят по-добре, защото разполагат с цялото легло за себе си и не трябва да се съобразяват с друг човек при лягането и ставането. Ако с половинката ти имате коренно различни навици (ти си ранобудна, а той е нощна птица), това със сигурност ще се отрази на качеството на съня ти. Нищо чудно, че много двойки, които са от десетилетия заедно, спят на отделни легла или в отделни стаи.

5. Просто така!

Някои хора просто предпочитат да са необвързани и в това няма нищо лошо! Важното е ти да си щастлива и да бъдеш вярна на себе си – мнението на другите няма значение.