Идеята, че мъжете никога не порастват е доста популярна и дори натоварена със знака на романтиката в нашето съвремие.

„Те са си просто такива и това е секси“ е широко разпространено мнение. За жалост, жените често плащат цената на това твърдение, защото определено има последствия от това да имаме връзка с непораснало момче.

Бракът носи на повечето мъже голямо щастие, по-добро физическо здраве и благосъстояние, отколкото имат техните приятели ергени. Жените, от друга страна, нямат гаранция, че ще пожънат същите ползи – дали на жената ще ѝ се отрази добре брака или дългосрочната връзка зависи от качеството на отношенията.

Замислете се, че да се срещате с някого, за когото трябва да се грижите през целия си живот, не е същото като да сте с отговорен и зрял партньор до себе си. Това, което сега се явява забавно и секси в поведението на любимия ви, би могло да се превърне в бреме до края на живота ви – наред с децата ви, домашните задължения и финансовите ви отговорности.

Ето 5 показателя, че може би се срещате с „мъж – дете“:

1. Трябва да раздигате след него

Може да е всичко от ежедневието – от това да му прибирате дрехите и остатъците от храна в апартамента ви до по-сериозни неща, като да плащате неплатените му дългове или да избирате подаръци за Коледа за неговите роднини. Когато нещо се обърка с неговата работа или в отношенията с приятелите му, вие сте тази, която го измъква – разрешавате проблема, така че отговорността от неговите плещи да падне. Разбирате, че му намирате извинения, оправдавайки неговите неправилни избори и се стараете да видите ситуациите от неговата гледна точка, а не от вашата.

Когато хората не са напълно пораснали, те често преотстъпват трудните задачи от живота на възрастния индивид на тези, които са най-близо до тях. Може да бъде некомфортно за вас да си отговорите на този въпрос, но все пак – защо намирате извинения и оправяте кашите на възрастен човек?

2. Разговор за деца или по-сериозно обвързване води до паника в очите му

След като се срещате с някого от известно време, вие започвате да говорите за бъдещето си заедно. И светкавично виждате паника и желание да избяга. Обвинявате тактиката си и си обещавате да го карате по-небрежно следващия път. След това го поднасяте по шеговит начин, но поглеждате и виждате същата паника в очите му и след не повече от половин час той си е намерил повод да излезе с момчетата.

Ако след разумно време заедно, не можете да нарисувате общото ви бъдеще и не го дискутирате, вие се срещате с мъж – момче. Разговорите за бъдещето или желанията ви не означават, че това ще се случи в близко време. Вие заслужавате да имате възможността да водите тези дискусии с вашия партньор, за да уставите дали той иска същите неща от живота като вас, или не.

3. Постоянно му натяквате

Усещате се, че постоянно му натяквате и мрънкате, но не можете да спрете. Знаете, че ако не му напомняте какво има да свърши, той ще каже, че би го направил или ще го направи, но няма. Вие неизменно сте разочаровани и изнервени от това, че той не следва плановете си и не изпълнява ангажиментите си. Казва ви да спрете да му натяквате, но когато се опитвате да проведете сериозен разговор за това, което го притеснява, той не желае да говори. Все едно сте родител на тийнейджър, всеки път, когато натяквате вие окуражавате неговото поведение. Вместо да поеме отговорността за това, което не е свършил, той ще се отклонява от проблема, за да ви обвинява, че постоянно се оплаквате от него и му натяквате.

4. Той избягва сериозните разговори

Когато спрете да натяквате и се опитате да стигнете до по-задълбочени теми за обсъждане или да покажете вашите нужди, той си прави шеги, сменя темата, гледа си в телефона или ви прехвърля топката, казвайки ви какво правите грешно във връзката ви. Последното нещо, което мъжа - дете иска е конфронтация и ще направи всичко възможно да я спре още в зародиш.

Когато се опитвате да му обърнете внимание на нещо сериозно, си давате сметка, че вие се оказвате тази, която се извинява за нещо, което сте направили погрешно. 

5. Неговите интереси и приятелства имат гимназиален привкус

Когато излиза или прекарва време с приятели си, той се превръща в гимназист. Не си знае мярката в пиенето, злоупотребява с наркотици за развлечение, участва в групови шеги или напълно се връща към гимназиалното чувство за хумор. Когато е около вас, той не проявява това глуповато поведение и вие се чувствате като убиец на същността му. Мъжете, които никога не порастват не знаят как да се справят с жените, които искат зрял и осъзнат диалог в отношенията. Те се връщат към юношеския начин на забавление, за да избегнат дори интимността и да се защитят от това да си станете прекалено близки. 

Ако си мислите, че сте влюбена в мъж, който се държи детински, си дайте сметка какво точно искате. Може би ви е страх, че няма да отговори на очакванията ви, ако не го конролирате.