На много от нас се е случвало да видим как някой флиртува с половинката ни и да усетим как ревността започва да циркулира из вените ни.

В такива ситуации не искаме да изглеждаме отчаяни и не знаем как да реагираме. Ето защо е добре да послушаме няколко съвета, които ще преобразят живота ни.

Предлагаме ви 6 от тях, които ще ви послужат добре.

1. Изучете обстоятелствата

Помислете дали случващото се заслужава вашата реакция, или е. Все пак, партньорът ви не е отговорен, че някой флиртува с него.

Ако е нещо временно, не се впрягайте. Това, че се случва пред очите ви, означава, че не бива да се притеснявате за нищо.

2. Ако е лек флирт, го използвайте като мотивация за връзката ви

Подобни ситуации могат да ни напомнят какъв човек имаме до себе си. Не се отдавайте на ревността, а запомнете, че вие се обичате и трябва да се цените повече.

3. Ако флиртът е постоянен, гледайте реакцията им

Ако това се случва често, може да съсипе връзката.

Наблюдавайте как партньорът ви се справя със ситуацията. Ако той не отвръща, сменя темата или вкарва вас в разговора, то той се опитва да спре проблема.

4. Кажете на партньора ви как се чувствате

Може би партньорът ви е срамежлив и не знае как да спре комплиментите. Възможно е и да му е неудобно или да не вижда колко ви дразни това. Бъдете искрени един с друг, за да се справите и с това. Бъдете позитивни и не превръщайте всичко в един голям скандал.

5. Поговорете с човека, който флиртува с половинката ви

Може би се иска да говорите с този човек и в някои случаи се налага.

Когато ситуацията излиза от контрол, го викнете, за да обсъдите случващото се. Никога не знаете каква е причината да се държи така. Обяснете какво мислите и как не е правилно.

Когато го прави нарочно, макар и да знае за вас, кажете, че няма да се получи нищо и попитайте защо се държи толкова инатливо.

6. Помислете над връзката ви

Макар и да не е негова вината, ако партньорът ви не е отблъснал другия човек, може би има някакъв проблем.

Поемете въздух и поговорете за връзката ви. Действията му не са нормални и това може да съсипе отношенията ви.