Всеки от нас мечтае за идеално семейство, което не се кара и не си противоречи. Реалността не е перфектна. И в най-безупречните връзки има проблеми, които трудно се игнорират.

Решихме да проучим малко въпроса и открихме 10 от най-често срещаните поведения в една връзка, които я съсипват.

1. Носите еднакви дрехи

Това желание е разбираемо, но ако един от партньорите започне да пренебрегва собствените си желание, в случая стил, може да го направи нещастен.

2. Прекалените шеги

Да, във всяка връзка трябва да има и забавления, но не бива да са прекалени, особено ако сте сред други хора. Невинните шеги навън само нараняват партньора, което се случва понякога и у дома. Не забравяйте чувството си за хумор, но не наранявайте и половинката си.

3. Демонстративното показване на чувства

Демонстративното споделяне на снимки от фотосесията на двойката, новините около нея или постоянното натякване пред обществото, че сте заедно, само привлича излишно внимание. Става дума за прекаляването с тези неща. Но защо някои от нас го правят?

  • Искаме да покажем на бившите си, че половинката ни е по-добра;
  • Искаме одобрението на околните;
  • Създаваме илюзия за щастлива двойка.
4. Не решавате проблемите с родителите

Не е лесно да сме във връзка с човек, чиито родители непрекъснато се месят в живота ви като двойка. За съжаление, това се случва често при новите семейства, а това може да предизвика много спорове.

5. Нарушавате личното си пространство

Всеки от нас иска да управлява живота си. Уверени сме, че можем да успеем, но понякога партньорът ни решава да навлезе в личното ни пространство.

Ако някой от вас е минал границата, другият би усетил дискомфорт и леко раздразнение. Психолозите съветват да се изправим лице в лице с проблемите, за да защитим себе си. Изразете чувствата си.

6. Взимате решения за партньора ви

Във връзка, в която единият от вас е властен, той активно взима решенията вместо другия. Не забравяйте, че така може да превърнете половинката ви в безпомощен възрастен, защото няма да знае какво да прави сам.

7. Прекарвате много време разделени

 

Конфликтите често могат да се появят, когато двойката прекарва много време разделена. Това се случва понякога, защото подсъзнателно искаме да сме независими и да излезем отделно. Когато това е прекалено често, имате проблем.

8. Натяквате за грешките на партньора

Пълният контрол и непрекъснатите упреквания само създават проблеми. Никой не иска по цял ден да чува различни обвинения от човека до себе си.

9. Вадите си мръсните ризи

Съвременните технологии ни позволяват да споделяме своите чувства и преживявания с околните. По-рано бабите и дядовците ни са споделяли проблемите си само с роднините, но вече не е така.

Когато някой се ядоса днес, е способен да започне да го показва прекалено публично.

10. Прекарваме време с партньора ни, но духом не сме там

Важно е да прекарваме време с половинката ни, защото така запазваме чувствата си, пламъка на любовта ни.

Ако партньорът ни предпочита да стои на телефона си и да е в социалните мрежи, той създава непреодолима стена в развитието на отношенията.