Пролетта е тук и с нея идват топлото време, слънчевите дни и доброто настроение, а те са идеалната причина да излезем навън и да потренираме. Не е нужно да се затваряме във фитнеса, за да влезем във форма. Можем да го направим и на открито, докато отиваме на работа или след края на тежък ден.

За да помогнем с избора на тренировка, ви препоръчваме 5-те най-разпространени активности за топлите дни. Те ще ни помогнат да запазим фигурата и да поддържаме тонуса. Звучи идеално, нали? Нека видим кои са те:

30 ДНИ СПОРТУВАЙ АКТИВНО! СВАЛИ ОТ ТУК ПРОГРАМИТЕ БЕЗПЛАТНО.

1. Ходенето пеша

Всеки от нас върви до работа, до магазина. Топлото време е само една от причините да оставим колата и да свършим задачите си без нея. По този начин няма да се обездвижим, а настроението и фигурата ни ще са ни благодарни, че сме го направили.

С телефона ни или фитнес гривна може да отброим крачките, които правим ежедневно. Те могат да ни служат и като ориентир дали водим активен начин на живот, или не. Оказва се, че под 5,000 на ден се свързва със заседналия такъв. Ето защо е нужно да правим по поне 7,500. Можем да се откажем от асансьорите и да вървим до по-далечната автобусна спирка, за да постигнем резултати.

Ходенето пеша не е единственото, което можем да направим за тази цел. 

2. От ходене в тичане

Нуждаем се само от малко свободно време и удобен маршрут, по който да минем. Ще изгорим нужните калории и ще сме готови за дългия ден на работа или пък ще се отпуснем през уикенда.

Важно е да не забравяме и правилната стойка. Погледът ни не бива да е в земята, а напред.

Ако пък сме любители на фитнеса, можем да постигнем същите резултати, които сме постигали и там, но навън и то в почивните дни.

3. Стрийт фитнеси

Те са перфектни за слънчевите уикенди, в които не искаме да бездействаме. Можем да пренесем мотивацията от зимата, откривайки нови и нови идеи за упражнения. Различните уреди като ластиците за упражнения биха ни били от полза.

Силовите тренировки, разбира се, ще натоварят организма ни, но това не би трябвало да е проблем при допълнителен прием на магнезий. Допълнителният прием на магнезий при спорт, повлиява на нормалното функциониране на мускулите и възстановява нивата на всички важни хранителни вещества, отделени по време на физическата активност.

В допълнение към упражненията, можем да добавим и други занимания, особено забавни са тези, които биха ни върнали и към детството ни, като в същото време са и възможно най-ефективни за спорт на открито.

4. Скачане на въже

Загрявката е неотменна част от всяка тренировка, защото натоварването на мускулите е наистина голямо. 4-5 минути са напълно достатъчни.

Това упражнение ще повлияе добре върху сърдечносъдовата система и ще изгорим много калории. Знаете ли, че само за 30 минути тренировка можем да изгорим над 600 калории?

Скачането развива също мускулите на краката, както и подобрява ориентацията. С постоянство бихме постигнали много.

В тази също така забавна дейност можем да включим и с близките ни.

5. Игра на открито със семейството и приятели

Скачането на въже не е единственото, което можем да правим заедно с тях. Има толкова много занимания, от които можем да се възползваме, когато сме навън с тях в парка или планината. Можем да играем с топка, да хвърляме фризби или да се гоним. Така не само ще се забавляваме, но и ще заздравим имунната ни система.

Прекараното време навън, забавленията и тренировките, влияят положително на организма. Ставаме по-издръжливи и се предпазваме от заболявания, които са свързани със заседналия начин на живот.

За да постигнем по-добри резултати и да се отървем от неприятните схващания по време или след тренировка, е препоръчително да приемаме различни хранителни вещества. Едно от тях е магнезият, който ни помага да останем мотивирани, докато се занимаваме с различни активности. Той подобрява мозъчната функция, съня, настроението, връщайки ни изразходената енергия. Храни, които съдържат това вещество, са ядки, риба, фасул, авокадо и млечните продукти.

За да си набавим лесно и бързо нужните количества магнезий, от Fortex създадоха Магне Д`Оро Ликуид. Нужни са ни само едно саше, топъл душ и почивка след тренировка.

Само едно саше ще успее да:

  • намали чувството на отпадналост и умора;
  • подпомогне нормалната функция на сърдечносъдовата и нервна система;
  • подобри метаболизма и производството на енергия;
  • допринесе за нормален синтез на белтъци;
  • възстанови електролитния баланс;

Спортувай активно, усети силата на магнезия с МАГНЕ Д‘ОРО ЛИКУИД.

СВАЛИ БЕЗПЛАТНО 30 дневни програми тук.

За да измервате с точност крачките си за деня, както и за много други спортни награди, участвайте във фейсбук играта на МАГНЕ Д'ОРО ЛИКУИД до 19 май.