Не, това не е краят. Всички сме били там. Всички сме се чудили дали си заслужава да спасим връзката си.

Спомням си как се опитвах да си представя какъв би бил живота ми без него. Правех го всяка вечер, докато се прибирах от работа, но в мига, в който погледнех в дълбоките му и сини очи, знаех, че трябва да се боря за него. Карахме се, спорихме, драматизирахме, но имаше една специална връзка между нас, която не ни позволяваше да си тръгнем един от друг.

Макар и понякога да изглежда така, сякаш нищо не може да спаси връзката, това може да е само привидно. Всичко изисква време, но как да знаеш дали ще има резултат? Ако откриеш тези знаци в твоята връзка, то ти определено трябва да се бориш за нея:

1. Когато си представиш бъдещето, виждаш и половинката си в него

Имам много конкретни планове за бъдещето. Когато затворя очи, виждам местата, които искам да посетя, а неговото лице е винаги там. Където и да съм не си струва, ако той не е с мен и не мога да споделя преживяванията си с него.

Успехът не би бил същия, ако партньорът ти не е там, за да е до теб.

2. Все още се наслаждавате на нещата, които правите заедно

Трябва да призная, че едно от най-хубавите неща е, когато намериш човек, с когото е приятно и да си мълчите, когато сте заедно. Харесва ми, когато останем сами, когато пием кафе, когато гледаме филм. Това е едно от нещата, които ме спира. Това е част от причините да не си тръгна.

3. Не можеш да понесеш, че той ще има друга

Когато стигнем повратната точка, в която изглежда, че това, което постоянно правим, са непрекъснатите спорове, започвам да мисля какво би било да започна нова връзка. Всеки път, в който го направя, в главата ми излиза той и как в прегръдките му е друга жена. Жена, която спи в леглото му, която държи за ръка. И изведнъж се чувствам толкова безпомощна. Не мога да понеса, че той ще целува друга и ще ѝ сваля звезди.

Запомни, че той също ще намери друга любов, ако си тръгнеш.

4. Вярваш на половинката си напълно

Едно от най-страшните неща, през които някой може да мине, е да се довери и да е честен.

Няма да забравя момента, в който му се доверих и започнах да му споделям. Видях лицето му, на което появи една топла усмивка, а очите му заблестяха. Тогава между нас се появи една връзка, която заздрави отношенията ни и я накара да устои на всяка трудност и всяко предизвикателство през годините.

5. Сексът е невероятен

След като стигнахме точката, в която се чувствахме комфортно един с друг, сексът стана още по-добър. Имаше толкова емоция в него. Това не е нещо, което можеш да постигнеш с всеки, защото е толкова специално, красиво и различно. Никога не ми се беше случвало между мен и половинката ми да има толкова интимност.

Вярвам, че във всяка връзка има моменти, в които всичко изглежда така, сякаш се руши на малки парченца, които привидно не могат да бъдат събрани. Поставяме под въпрос връзката си и не сме сигурни, че можем да я заздравим, но го правим, защото дълбоко в сърцата си знаем, че си струва да се борим.

Една нощ се скарахме по средата на улицата, докато валеше силно. Видях пламъка в очите му и колко ядосан беше, но той не свали чадъра от мен, не си тръгна, а остана. Това беше момента, в който разбрах, че няма друго място, на което искам да съм, ако той не е с мен, защото това е любовта – понякога е изпълнена със спорове, а друг път е като прекрасен летен ден.