За да сме здрави, не само трябва да следваме някои правила, но и да го правим по точния начин. Много хора биха се изненадали, че са правили едни от най-важните неща грешно цял живот. Не се притеснявайте! Важно е да се грижим за себе си, а ние ще ви помогнем.

Ето най-честите грешки при навиците ни:

1. Взимаме си душ прекалено често

Звучи странно, но честото къпане е лошо точно толкова, колкото и липсата на такова. Според експерти, които се занимават с различни болести, прекаления брой взети душове могат да изсушат кожата и тя да се напука. По този начин повече бактерии влизат в тялото ни. Учените съветват да не се къпем повече от веднъж дневно.

2. Не мием ръцете си преди да отидем до тоалетна

Бактериите не са само там, но и в цялата къща. Ако не си си мила ръцете дълго и си у дома, също може да имаш бактерии по тях. Не пипай интимните си части с тях. Първо ги измий. Това е още по-важно от миенето след тоалетна.

3. Пускаме сифона с върха на пръстите

Тоалетната е много мръсно място. Проучвания доказват, че дори и 90 минути след натискането на копчето има много бактерии по повърхността. Опитай се да го правиш с кокалчетата си. Това ще ти помогне много.

4. Използваме една и съща възглавница дълго време

Възглавниците поемат много прах и други неща, които привличат различни насекоми, както и акари. Всичко това може да предизвика проблеми с кожата, алергии. Добре е да перете възглавницата си редовно.

5. Позволяваме на домашните ни любимци да спят при нас

Оказва се, че не е препоръчително кучетата и котките ни да спят в нашето легло. Това е така, защото пренасят различни бактерии в козината си. 

6. Мием лицето си със сапун

Някои хора смятат, че миенето на лицето няколко пъти на ден по този начин, е полезно. Не е така. Сапунът запушва порите. Дерматолозите наблягат на това, че сапунът не е пригоден за лицето. Когато го използваме с такава цел, той разрушава защитата на кожата и нивото ѝ на pH.