1. Усещаш, че не можеш да му вярваш - казва едно, а прави друго; дава ти обещания, които не изпълнява; твърди, че е до теб, а не усещаш подкрепата му, когато ти е нужна.

2. Избягва да определя връзката ви като връзка - дразни се, когато говориш, че сте двойка и искаш от него да се държи като част от двойка; избягва да демонстрира, че е мъжът до теб; отклонява разговорите за бъдещето ви...

3. Пристрастен е към нещо - и това нещо може да е всичко: усещането, че може да има всяка жена (затова се чувства длъжен да спечели вниманието на всяка жена); чувството за лична независимост (затова се отдръпва и поставя стени, в момента, в който усети, че много се е приближил); желанието всичко да става по неговия начин (затова отказва да прави, каквито и да било компромиси, но самият изисква такива...)

4. Държи се с теб като с любовница, а не жена - ухажва те, извежда те, купува ти неща, но, когато наистина искаш да сте заедно, да планирате почивките си заедно, просто... да бъдете заедно, си намира всевъзможни извинения, за да не бъде с теб.

5. Предпочита нечия чужда компания пред твоята - може да е компанията на приятелите му, на някое бивше гадже, с което уж са само приятели или дори... собствената му компания; предпочита всеки друг пред това да е с теб... докато в един момент не реши, че е в настроение да се види с теб.

6. Нещата, които иска от живота, не включват теб - споделя ти плановете си за бъдещето, но виждаш, че в тях няма място за теб... дори когато ти казва, че иска да сподели бъдещето си с теб...