Смята се, че децата индиго притежават уникални, почти свръхестествени качества. Терминът е измислен през 70-те години от Нанси Ан Тапе, която забелязала, че някои хора имат специална, по-различна аура. Впоследствие концепцията е доразвита от Джан Тоубър и Лий Карол.

Основните четири типа деца индиго са хуманисти, творци, концептуалисти и катализатори. Индиговите деца имат множество характеристики, те например боряват доста добре с новите технологии и са пълни с енергия.

Ако си (или имаш) дете индиго, то тези характеристики трябва да се отнасят за теб/него:

1. Не обичаш да се подчиняваш

Светът постоянно се развива заради хора като теб, които се опитват да разширят хоризонтите на останалите, да надскочат границите и дори да прекрачат установените норми. Ти знаеш, че някои правила са създадени, за да бъдат нарушавани.

2. Бориш се срещу несправедливостта

Когато видиш несправедливост, ти не я подминаваш, а се бориш да я поправиш. Често събираш пари за благотворителност или си била доброволец за благородна кауза. Била си на не един протест и с готовност защитаваш убежденията си.

3. Разчиташ на креативността си, а не на нещата, на които са те научили в училище

Училището и университетът не са за всеки, има много успешни личности, които не са завършили университет, вместо това са разчитали на собствената си креативност, за да успеят. Понякога университетът може да бъде много полезен, но друг път просто те ограничава и се опитва да те вкара в някакви рамки. Ако обичаш музиката, изкуството,  писането или новите технологии и искаш да се развиваш в тези сфери, може би си дете индиго.

4. Емоционалността може да е и слабост, и сила

Децата индиго са доста емоционални, което може да е и хубаво, и лошо нещо. Твоята чувствителност ти помага да се поставяш на мястото на другите и да им съчувстваш, но в същото време таза състрадателност може да е доста изтощаваща, когато те боли за всеки и си слагаш на сърце чуждите проблеми.

5. Не се страхуваш да задаваш въпроси

Както казахме, ти не обичаш да бъдеш ограничава и сляпо да следваш правилата, затова не се боиш да задаваш въпроси и да поставяш под съмнение това, което ти казват останалите. Освен това си и много любознателна, така че винаги се стремиш да научиш нещо ново.

6. Имаш добра интуиция за хората

Когато за първи път срещаш някого, веднага можеш да разбереш що за човек е и да доловиш аурата му. Да, понякога първото впечатление не е съвсем правилно, но ти си много добра в това да разгадаваш хората и да видиш зад техните маски.