Всеки човек има свое енергийно поле, което понякога се нарича аура, друг път – душа. Енергийното поле е съвкупност от опита, травмите, кармата, спомените и въобще характера ни. Всяко поле има свои вибрации и цвят.

Как да видите нечия аура? Изберете конкретен човек (или погледнете себе си в огледалото), леко притворете клепачи, отпуснете очите си и се вгледайте в пространството около този човек – трябва да видите цвят или просто един вътрешен глас да ви нашепва, че аурата на този човек е в определен цвят.

Възможно е да виждате няколко цвята в аурата на човек или тя да се променя с промените в живота му. Освен това аурата може да е в различни нюанси на основния цвят. Например тъмночервеното показва сила, властност и развита сексуалност, докато розовото показва по-скоро влюбчивост, грижовност и жажда за забавления.

За да видите цветовете на някого, най-важното е да следвате интуицията си и да позволите на цветовете да се разкрият пред вас, а не да намесвате чувствата си към този човек. Затова е много по-лесно да видите аурата на непознати, отколкото на ваши приятели.

Цветовете ни могат да се менят, но ето какво означава всеки един от тях:

Червено

Червеният цвят е свързан с първата чакра – муладхара, която се намира в областта на таза. Хората с червена аура са отворени към света. Те обичат да пробват нови неща, да се срещат с нови хора и да предизвикват себе си. Тези хора трудно прикриват чувствата си и всяка емоция е изписана ясно на лицето им. Те са силни, директни, самоуверени и за тях най-важното нещо в живота е успехът и благосъстоянието им.

Оранжево

Оранжевият цвят е свързан с втората чакра – свадищана, която се намира три пръста под пъпа. Хората с оранжева аура са дружелюбни и комуникативни, те обичат да са сред хора. Те са много чувствителни, често драматизират и се сърдят, но много бързо им минава. Просто във веселия им нрав не е заложено дълго време да са гневни или тъжни.

Жълто

Жълтият цвят е свързан с третата чакра – манипура, която се намира при слънчевия сплит. Хората с жълта аура са трудолюбиви, независими, интелигентни и аналитични. Те са много наблюдателни и с лекота забелязват малките детайли, които останалите пропускат. Като цяло те имат много приятели, обичат да се забавляват и да бъдат сред хора.

Зелено

Зеленият цвят е свързан с четвъртата чакра – анахата, която се намира в областта на сърцето. Хората със зелена аура за любящи, грижовни и много щедри. Те изграждат много силни емоционални връзки с хората около тях, винаги се притичват на помощ и се опитват да направят света едно по-хубаво място. Тези хора все пак си имат недостатъци – понякога ги измъчват завист, ревност и комплекси, смятат, че не са достатъчно добри, а в дълбоко в себе си искат да са най-добрите. Тези емоции могат да бъдат овладени само ако се чувстват обичани и имат стабилна връзка с любимите си хора.

Синьо

Синият цвят е свързан с петата чакра – вишудха, която се намира на гърлото. Хората със синя аура са спокойни и миролюбиви. Те знаят каква сила се крие в думите, затова винаги говорят предпазливо, а преди да вземат решение, дълго го премислят. По природа са мъдри, любопитни и жертвоготовни. Освен това са много креативни и изобретателни.

Лилаво / Индигово

Лилавият цвят е свързан с шестата чакра – аджна, която се намира на мястото на третото око. Хората с лилава аура са най-мъдрите от всички нас. Те притежават силна интуиция и неудържимо желание да се развиват. Ориентирани са към бъдещето и са големи идеалисти, които се опитват да променят света.

Бяло

Белият цвят е свързан със седмата чакра – сахасрара, която се намира в най-горната част на главата. Хората с бяла аура притежават чиста и неопетнена душа. Бялата аура е най-божествената от всички, защото е събрала в себе си всички цветове. Хората с такава аура живеят в хармония със света, те притежават силна интуиция и мъдрост. Присъствието им успокоява околните.

Сиво

Нормално е да видите сиво върху или в части от аурата на човек. Това означава, че в него има блокирана енергия, което е вследствие на травма, която човекът все още не може да приеме и преодолее. Потиснатите емоции повлияват на цялатааура и тя става сива. Трябва проблемът да се осъзнае и приеме, за да се постигне баланс.

Кафяво

Друг проблем показва кафявият цвят върху аурата. Той показва, че енергията на човек е „омърсена“ или „размътена“ като кална локва. Кафявата аура е типична за хората, които не са щастливи или не се чувстват добре в кожата си, затова често завиждат на останалите, като по този начин отслабват собствената си енергия.

Черно

Черното показва натрупан страх, емоционални проблеми и непреодолима мъка. Такъв цвят е характерен за хората, които се намират в тежък период. Черното може да показва и здравословен проблем, но най-важното, което този цвят ни казва, е да пречистим душата си.