1. Неравностойни ли са отношенията помежду ви?

Ти ли си тази, която се занимава изцяло с къщата, готвенето, прането... и всички останали домашни задължения? Налага ли ти се да се отказваш от неща, които обичаш, само за да не го дразниш? Променяш ли себе си, така че да си му "по-удобна" и да се "вписваш" по-добре в живота му? Поставяш ли себе си на заден план, за да бъдат удовлетворени нуждите му? Жертваш ли себе си за връзката ви? 

2. Ревнува ли от близките ти?

Поставя ли те в ситуации да избираш между него и хората, на които държиш? Дразни ли се, когато се виждаш с приятелките си? Опитва ли се да те отдалечи от семейството ти? Казва ли ти, че крадеш от времето за двама ви, за да го споделяш с други хора? Кара ли да те се чувстваш виновна, че си благословена с хора, които те обичат и които обичаш?

3. Отказва ли да се съобразява с теб?

Прави това, което иска, по начина, по който иска, без да се допива до теб? Или, ако се допита до теб, без да взима под внимание мнението ти? Иска ли винаги той да е правият? Отказва ли да приеме, че има и мнение, различно от неговото? Настоява ли винаги ти да си тази, която ще отстъпи? Кара ли да те предпочиташ да си замълчиш в името на това да избегнеш караницата и сърденето му?

4. Напомня ли ти за миналите грешки?

Връща ли миналото помежду ви? Опитва ли да ти "натрие носа" при всеки удобен случай? Кара ли те да се чувстваш отново и отново виновна за неща, които вече са зад гърба ти? Чувстваш ли се така, сякаш никога няма да си достатъчно добра? Че никога няма да "заслужиш" истински любовта му? Че никога няма да те приеме такава, каквато си?

5. Кара ли да те се съмняваш в честността му?

Струва ли ти се, че премълчава и крие неща? Че заобикаля истината? Или че направо те лъже? Чувстваш ли се несигурна с него? Изпитваш ли недоверие към думите му? Вътрешният ти глас казва ли ти, че, говори това, което искаш да чуеш, а не това, което наистина мисли? Имаш ли усещането, че, каквото и да обещава, никога не го изпълнява? 

6. Приема ли те за даденост?

Кара ли да те се чувстваш невидима? Забравила ли си какво е да те ухажва, да ти прави комплименти, да ти показва, че го е грижа? Всъщност, правел ли го е някога - не като поза, не като начин да те спечели, а истински, с отдаденост и чувство? Струва ли ти се, че те приема като нещо, което винаги ще е в живота му, без значение как се държи с теб? Имаш ли усещането, че не те оценява?

 

Дори ако на един от тези въпроси си отговорила положително, нещо във взаимоотношенията ви не е, както трябва. И най-добре вземи мерки, преди да е станало късно и да се откаже, че в името на това да запазиш него си изгубила себе си.

Вдъхновено от мрежата.... и живота