Всяка жена иска щастлива връзка и за да я постигне, тя много често е готова да жертва личното си щастие в името на спокойствието, разбирателството и любовта. Но вместо да се превръщате в робини на връзката си и да правите компромис след компромис, замислете се дали ви отвръщат със същото и дали няма да бъдете по-щастливи сами.

Въпреки че идеални връзки не съществуват и често ни се налага да правим компромиси, то има няколко неща, които никога не бива да правиш за мъжа, когото обичаш. Ето и какви са те:

Не се опитвай да решаваш всичките му проблеми

Разбира се, че партньорите в една връзка трябва да се подкрепят, но подкрепата не е равносилна на това да се превърнеш в негова майка и да разрешаваш абсолютно всички негови проблеми. Ако има финансови проблеми или проблеми в работата, ти не трябва да си единствената, която работи по разрешаването им. Ако случаят в твоята връзка е такъв, ще превърнеш партньора си в несигурна личност, която се страхува да поеме в свои ръце отговорността за бъдещото си. Запомни, че и двамата трябва да сте отговорни възрастни, които да се допълват, а не единият да върши цялата работа.

Да му подаряваш скъпи подаръци постоянно

Най-добре е да си подарявате подаръци, които да са близки по стойност. Ако му подаряваш скъпи подаръци, които той самият не би могъл да си позволи и следователно не може да ти върне жеста, ще го накараш да се почувства неудобно. Освен това не трябва да изключваш възможността той да е безскрупулен човек, който иска просто да те използва.

Да му позволиш да те обижда

Сред мъжете има много емоционални манипулатори, които се стремят да съсипят самочувствието ти, за да те контролират по-лесно. Не им го позволявай. Ако той те обижда, казва ти, че за нищо не ставаш и той е този, който те търпи – тръгни си. Ако той те подценява, омаловажа всеки твой успех и бърза да подчертае всяка твоя грешка – тръгни си. Ако той е сбъркал, но изкарва теб виновна за действията си – тръгни си.

Да му кажеш „Нали ти казах?“

На практика това не е нещо, което правиш за него, но е важно да се спомене. Дори да си 100% права, няма нищо по-дразнещо от фразата „Нали ти казах?“. С нея искаш да покажеш, че си по-умна от него, но постоянното натякване и самоизтъкване нямат място в една връзка.

Да се откажеш от кариерата и личния си живот

Дори да си намерила любовта на живота си, това не означава, че трябва да се откажеш от всичко останало. Не изоставяй кариерата си. Не загърбвай приятелите си. Ако се откажеш от всичко заради него, ти ще се претопиш във връзката ви и един ден той може да загуби интерес към теб или по-лошо – ти да осъзнаеш, че си загубила себе си. Колкото по-интересен живот водиш извън връзката ви, толкова по-интересна ще си за партньора ти. Ти ще се чувстваш пълноценна и щастлива и ще внасяш тази радост във връзката ви. И все пак запомни, че всички крайности не са препоръчителни и трябва да се отнасяш с уважение към любимия си.

Да промениш външния си вид

Съвсем нормално е да искаш да изглеждаш добре за любимия си, но ако той е този, който настоява да промениш драстично външния си вид, докато ти не желаеш – тръгни си, нямаш нужда от него.

От друга страна, ако той иска нещо малко от теб, няма нужда да бъдеш излишно упорита. Малките експерименти няма да навредят на връзката ти, а напротив – ще я заздравят.