За гений определяме някого, който има резултат равен или по-голям от 98 на IQ тест или друг подобен. Тези хора могат да намират по-различни решения на проблеми от останалите. Всъщност гениите имат много характерни черти. Те се адаптират бързо. Когато са извън зоната си на комфорт, не се страхуват да се справят с всичко ново. Гъвкави са и лесно могат да свикнат с дадена ситуация. Гениите не трябва да са с други хора, за да се забавляват, защото умеят да се радват на собствената си компания и обичат да са съсредоточени върху проект или решаване на проблем. За да си гений, просто трябва да се откроиш с интелигентност и творчество.

Ето и кои зодиакални знаци очароват с тези качества:

1. Водолей

Водолеите са склонни да филтрират почти всичко чрез ума си. Умеят да се отдалечат от дадена ситуация, което улеснява намирането на решение. Те са балансирани, креативни и разумни. Широкоскроени са и приемат нови идеи. Водолеите често търсят алтернативни гледни точки и не вярват напълно в нещо, докато не видят доказателства за него.

2. Дева

Девите се интересуват от всякакви неща, дори такива, които другите приемат за даденост. Ако няма реално решение на даден проблем или е трудно за намиране, представителите на тази зодия намират свое собствено. Те обичат да решават всичко неразрешено и да поправят всичко счупено. Въпреки че не им харесва да се хвалят, има много малко неща, с които Девата не може да се справи, било то за оправяне на мивка или нещо по-философско като смисъла на живота. Задават много въпроси, което несъмнено сочи, че са гении.

3. Козирог

Козирозите имат много методичен, точен и структуриран начин на мислене, който им помага да вземат разумни решения. Те не са прекалено импулсивни, имат ясна представа за целите си и обмислят всички последствия преди да започнат даден проект. Тези хора са много интелигентни и се възползват добре от своя интелект. Учат цял живот и не се отказват, ако допуснат грешка, а се учат от нея и се адаптират.

4. Скорпион

Невъзможно е да изневериш на Скорпион заради психическата им сила и интелигентност. Представителите на тази зодия използват добре доводите си и се доверяват на интуицията си. Те често забелязват неща, които други хора са склонни да пропускат. Не е лесно да победиш тази зодия, защото веднага ще ти отговорят, а не искаш да използва острия си ум срещу теб.

5. Близнаци

Близнаците притежават способността да се учат бързо и да се адаптират към всяка ситуация. Ако ги хванеш неподготвени и ги изненадаш с нещо, което не са очаквали, лесно ще се възстановят. Много рядко ще са разочаровани. Ако има проблем или не намираш отговор на нещо, тази зодия има решение на всичко. Умът им е изключително гъвкав. Всичко, което трябва да направиш, е да обръщаш внимание на разговор със зодия Близнаци и ще разбереш колко са интелигентни. Те мислят и учат много бързо. Имат чувство за хумор, което е още един признак на гениалността. Комедийните актьори не само имат по-високи интелектуални коефициенти, но и проявяват по-голяма креативност, имат впечатляващи ораторски умения и много лесно се сприятеляват. Изглежда това перфектно описва Близнаците, защото притежават всички тези характерни черти.

6. Риби

Рибите са мъдри и разумни по природа. Имат вродената способност да се учат постоянно. Но това, което ги характеризира, е тяхната интуиция и от тях не може да се скрие нищо. Те са като очи, които виждат всичко и на тяхното рамо можеш да поплачеш. Математиката и музиката са силните им страни. Рибите не се отдалечават от стереотипа на гениите. Проявяват интелигентност и творчество, но понякога могат да се хванат в капана на собственото си въображение. Имат толкова много идеи и често се объркват от тях. Хората от тази зодия проявяват разбиране към чувствата на другите и сякаш усещат какво мисли или чувства някой друг. Рибите са емоционално интелигентни, разчитат на инстинктите си и са добри хора.