Защо жените си слагат грим? Първо, за да подчертаят предимствата и второ, за да скрият козметични проблеми като обриви, черни кръгове под очите и бръчки. Но, за съжаление, поради неправилната употреба на козметиката, дамите често постигат обратния ефект и се състаряват. Именно за това днес решихме да споделим с вас 7-те грешки, които е време да спрете да допускате:

1. Ярко червило

Избягвайте твърде ярките червила, тъй като те привличат вниманието към бръчките около устата. Идеалното решение е да изберете цвят, който е с 1-2 тона по-наситен от този устните ви. Вземете подходящ молив и ги очертайте, така, че да изглеждат по-пълни. След това го разнесете към вътрешността. Съветваме ви винаги да следвате правилото на акцентирането върху едно нещо - не е необходимо да оцветявате ярко и устните, и веждите, и очите си! 

2. Твърде много тониращ крем

Опитвайки се да скрият бръчките си, по-голямата част от дамите често слагат прекалено много тонални средства. С това си действие обаче, те постигат тъкмо обратното и изглеждат по-възрастни, отколкото всъщност са. Съветваме ви следващия път да се спрете на лека текстура с светлоотразяващи частици, тъй като тя ще даде на кожата ви блясък, изравнявайки тона и без да запушва бръчките.

Също така, не прекалявайте с пудрата. Тя скрива проблемите, но само когато е в малко количество. Заложете на лека минерална текстура.

3. Сенки с блясък

Имайте предвид, че такъв тип сенки трябва да се поставят само във вътрешния ъгъл на окото. Ако ги разпределите по целия клепач, само подчертавате още повече омразните фини бръчици.

4. Черен молив

Ще трябва да забравите за черния молив, ако не сте брюнетка. За да подчертаете долния клепач, изберете кафяв и сив нюанс.

5. Светъл коректор

Всички обожаваме онази спасителна пръчица, благодарение на която може да скрием ужасните недостатъци на лицето си като пъпки и кръгове под очите. За съжаление, твърде светлият коректор не маскира проблемите, а само подчертава недостатъците, добавяйки допълнителни години към възрастта ви.

6. Руменина на "ябълките"

Време е да се сбогувате с прекалено тъмния и ярък руж, доверявайки се на такъв, но в розов или прасковен цвят. Винаги нанасяйте върху горната част на скулите, а не по средата на бузите. Мекият оттенък ще придаде младежки вид на лицето ви.

7. Ярки вежди

Модата на плътните и ярки вежди вече превзе света. Но наясно ли сте, че те изглеждат добре само на момичета? Една елегантна дама е най-добре да се спре на вежди със средна дебелина и цвят, който е с един тон по-тъмен от естествения ѝ.

Подходящият грим ще повиши самочувствието ви, ще подчертае достойнствата ви и ще направи така, че кожата ви да изглежда безупречно поддържана. Ето защо коригирайте грешките си, за да изглеждате по-добре, отколкото в младостта си. И не забравяйте да споделите тези съвети с вашите приятелки!