75% от хората изпитват множество раздели през живота си. Преминаването през тях определено не е от най-приятните преживявания, така че да имаме възможно най-малко раздели, преди да намерим „единствения“, би било хубаво. Докато понякога причините, поради които се разделяме, са обективни, все още има неща, които могат да бъдат преодолени, за да доведат до това желано „завинаги заедно“.

Направихме някои изследвания и разкрихме няколко типични грешки, които допускаме да съсипват романтичните ни отношения.

1. Не се забавлявате заедно

Прекарването на качествено време заедно е много важно за връзката. Двойките, които правят това, са по-доволни в отношенията си. Това е така, защото споделят преживяване, което ги сближава. Но е важно да запомните, че качественото време е от по-голямо значение отколкото количеството. Липсата на комуникация е една от най-важните причини за раздялата. Ако гледате филм заедно или просто седите на един и същи диван по цял ден, но през цялото време, но се интересувате само от нещата, които вълнуват вас, не прекарвате никакво качествено време един с друг. Опитайте се да правите неща, които ви карат да си взаимодействате, като например да играете игри или да се разхождате заедно.

2. Свикване с партньора

Заплахата тук е да свикнете с всичко добро, което прави партньорът ви, че започвате да го приемате за даденост. Ако винаги поддържа къщата чиста, не предполагайте, че това е част от рутината и не си струва да показвате ежедневната си благодарност. Въпреки че винаги е било така, това все пак е ежедневно усилие, което партньорът ви прави за вас. Проучване разкрива, че хората са много склонни да скъсат с партньора си, ако започнат да се чувстват недооценени. Същото се отнася и за личните им качества, в които сте се влюбили. Продължавайте да ѝ се възхищавате заради красотата, чувството за хумор или добротата. Не забравяйте непрекъснато да я оценявате и да продължавате да проявявате привързаност докрай.

3. Избягване на уязвимост

Уязвимостта е това, което прави възможна връзката с другите. Когато я избягвате, може да ви е трудно да бъдете отворени и да се доверявате, което е много важно в интимните отношения. Не позволявате на хората да се доближават достатъчно, за да ви опознаят по-добре. В резултат на това оставате непознати и не успявате да развиете дълбока любов и привързаност.

4. Неспазване на границите

Във връзка може да се случи вместо двама души да се появи „ние“. Става трудно да се прави разлика между вас и партньора ви. Може също да се почувствате толкова удобно, че да започнете да бъркате нуждите си с тези на приятеля си и да навлизате в личното му пространство. Опитайте се да не се натрапвате и да зачитате границите му. Също така, не се обиждайте, ако нуждите му не отговарят на вашите. Въпреки че сте близки, все пак сте два различни човека с отделни нужди.

5. Не се грижите за себе си

Недоволството от личността на партньора ви е важна причина за раздяла. Имайте предвид в кой човек се е влюбил той. С годините неизбежно ще се промените, но това не означава, че трябва да спрете да се грижите за себе си веднага щом намерите човека за вас. Продължавайте да посещавате фитнеса, да се храните здравословно, да работите върху личностното си израстване и каквото и да е било преди да сте намерили любовта.

6. Ниска самооценка

Ниското самочувствие е голяма заплаха за връзката. Хората с такова често се страхуват от отхвърляне и правят каквото могат, за да се защитят. Не вярват, че са достатъчно добри за партньора си и че той наистина може да ги обича. Поради това очакват връзката да приключи скоро. Затова се опитват да се подготвят и не допринасят достатъчно емоционално, както и постоянно поставят под съмнение действията на партньора си.

7. Избягване на конфликт

Може да изглежда, че избягването на конфликт всъщност ви пречи да разрушите отношенията си. Но това не е вярно. Ако го избягвате, това означава, че криете истинските си чувства, пренебрегвате нуждите си и съхранявате разочарованието си заради него. Но не можете да живеете така през целия си живот. В крайна сметка ще бъдете твърде разочаровани и просто ще прекратите връзката. Конфликтите насърчават комуникацията. Партньорът ви не може да чете мислите ви, така че трябва да се изкажете. По този начин можете да решите проблемите си заедно, преди да е станало твърде късно.

Правили ли сте някоя от тези грешки? Има ли още, които искате да добавите към списъка?