Не знам кое е по-лошо: да подозираш или да разбереш...

Изневярата идва изненадващо. Не си очаквала половинката ти да го направи. Може би си подозирала, но си се надявала подозренията ти да не се окажат реалност. Истината е, че боли, сякаш имаш дълбока рана, която не спира да кърви и се чувстваш безсилна.

Случвало ми се е, изневерявали са ми. В началото си мислех, че да се възстановя е невъзможно, но ето ме тук след няколко години. Да, споменът не е приятен, но всичко е възможно. Разбери го.

Нямало е как да го спреш

Аз разбрах за аферата на човека, който беше до мен, от другата жена. Оказа се, че е започнала дни преди да ми предложи. Бях бясна, изпълнена с всякакви емоции. Започнах да се обвинявам, да търся момента, в който съм го подтикнала да го направи. Рових се в спомени. Променях ситуации. Чудех се кое може да го е предизвикало. Исках да поема отговорността, защото не вярвах, че се е случило без причина. Един ден осъзнах, осъзнах истината - нямало е как да му попреча. Не си мислете, че с по-секси дрехите е щяло да се получи или с някоя специална вечер само за вас. Не, не е възможно. Решението да ти изневери, не е било твое, а негово. Не трябва да се обвиняваш, защото така само повече ще те боли.

Дълго време няма да имаш доверие на никого

Много хора се възстановяват бързо, забравят за случилото се и продължават напред, но аз не съм от тези хора. Не можех да пусна с лека ръка всичко. Аз обичам силно, отварям сърцето си. За мен любовта е свещена, безкрайна и понякога плашеща. Винаги съм искала някого, който ще ме обича, както аз него. Винаги съм искала и да не съм така наивна. След като разбрах за изневярата... всичко ме отвращаваше. Намразих любовта, избягвах роднините си. Смятах, че щастливият брак не съществува и го приравнявах към флирта в бара.

Да, случи се, нямах доверие на никого. Ще се случи и с теб, то ще се скрие, но това е важна част от това да спре да те боли и да забравиш поне малко.

Няма как да го спреш да го направи отново, а той най-вероятно ще го

Ако си го напуснала, няма как да знаеш, че новата ти половинка няма да те нарани по същия начин. Но запомни, че останеш ли с човека, който те е предал, няма как да си сигурна, че няма да го направи отново. Шансът е огромен.

Аз го разбрах прекалено късно. Разбрах го години, след като вече го бях напуснала. След това не можех да започна нормална връзка. Разбирате ли, не можех да си го причиня отново.

Запомни: Истината е, че изневярата е нещо, за което не можеш да бъдеш сигурна. Това, което трябва да запомниш, е, че трябва да обичаш, да не спираш да го правиш.

Вината не е само на другата жена

Лесно е да я обвиниш. Правиш го, защото тя е онази, която смяташ, че е по-секси, по-умна, за да привлече мъжа ти. Смяташ, че тя го е подмамила. Не, не казвам, че тя няма никаква вина, но си представи, че тя може би не е знаела, тя също е била наранена в даден момент. Вместо да обвиняваш, опитай се да забравиш.

Ти не си тази, която трябва да се промени

Направих най-голямата грешка - започнах да се променям. Тренирах, свалях килограми, купувах си нови по-секси дрехи, токчета. Постоянно гледах клипове как да се гримирам и как да направя нещо ново с косата си и се изгубих. Не бях осъзнала, че в опитите си да го задържа, бях загубила мен самата някъде по пътя. И това беше само защото вярвах, че мога да го спра. Имах надежда, че няма да го повтори.

Не го прави, защото няма смисъл. Мисли за себе си и как ти да си щастлива, защото той не го заслужава.

Може никога да не разбереш защо го е направил

Това е най-трудна истина, която трябва да запомниш и осъзнаеш. Ще искаш да знаеш защо точно с нея, защо го е направил и какво му е липсвало, ще се питаш само “защо”. Иска ми се да мога да ти кажа, че ще разбереш, или поне да ти дам някаква добра причина, но не мога.

Може би си била прекалено добра за него, може би той се е чувствал сам, било го е страх, но ако не ти каже той, няма как да разбереш. Аз не получих отговор на въпроса. Възможно е причината да не е сред изброените.

Представи си, че чуеш истината и тя не ти хареса. Точно това “защо” те кара да продължиш напред.

А защо продължих аз ли?

Аз продължих, защото  осзнах, че заслужавам повече, заслужавам някой да ме обича истински, да не ме лъже, да е до мен, да се гордее с мен и да го е грижа, защото така всичко има смисъл.

Ако искаш отново да стъпиш на крака след изневярата, трябва да разбереш какво заслужаваш. Знаеш ли какво? Ти заслужаваш най-красивата любов, тази от най-големите ти мечти. Винаги ще е така. Повярвай ми, защото скоро я срещнеш.

Довери ми се, защото скоро ще се изправиш с усмивка!