По-продуктивно е да се концентрираме над нещата, които ни правят щастливи, отколкото над тези, които ни правят нещастни. Ето 7 метода, които ще ви направят по-щастливи.

1. Благодарност

В края на всяка седмица сядайте и пишете на лист 5 неща, за които сте благодарни. Така гарантирано ще започнете да ги цените още повече.

2. Самосъзнание

Имаме два вида мисли. Съзнателни и подсъзнателни. Когато сте наясно и с двата потока, ще можете да влияете на емоциите си. Прекарвайте по 15 минути на ден да пишете неща, които ви идват на ум, без да се притеснявате за пунктуацията. Според проучвания, хората, които правят подобни упражнения, много по-бързо се справят с проблемите си.

3. Оптимизъм

Ако по принцип не сте оптимисти, насърчаването към оптимизъм може да ви се стори досадно, но хората, които се опитват да мислят положително, се справят с всичко много по-лесно. Записвайте си песимистичните мисли, които ви идват на ум и опитайте да ги замените с позитивни.

4. Експериментиране

Един от най-добрите методи да бъдете щастливи, е да изпробвате нови неща. Навиците могат да бъдат нещо много досадно, което в крайна сметка не ви носи никакви положителни емоции.

5. Не мислите прекалено много

Ако прекалено много мислите за проблемите си, това може да ви накара да ги почувствате по-големи, отколкото в действителност са. Също така ще ви намали мотивацията и концентрацията. Ако имате навика да премисляте нещата твърде много, си намерете хоби, което напълно да ангажира съзнанието ви и да ви пречи да го правите.

6. Връзка

Връзката е противиположното на пристрастяването. Ние сме социални същества и се справяме най-добре с емоциите, когато има кой да е до нас и да ни помага. Инвестирайте времето си в нови социални контакти.

7. Учтивост

Бъдете добри и хората ще бъдат добри с вас. Това е едно от най-важните неща, за да предизвикаме щастието да дойде в живота ни.