Като свой най-добър приятел и най-важeн човек в живота, твой дълг е да се отнасяш и да се грижиш добре за себе си… всеки ден! Често обаче, ние забравяме за това и ставаме прекалено критични и дори груби със себе си, без да осъзнаваме какви сериозни последствия може да има това отношение върху самите нас. Измъчваме се с чувство на вина и негативно отношение към себе си. А какво ли би било, ако се отнасяхме към себе си със същата любов, нежност и загриженост, с която обсипваме любимите си хора всеки ден? Колко по-пълноценни и щастливи бихме били... Колко по-добър и изпълнен с любов и спокойствие би бил животът ни? И всичко това можем да направим веднага, използвайки няколко позитивни фрази, които да си повтаряме наум всеки ден.

"Вярвам в мечтите си!"

Мечтите са постижими, стига да повярваш в тях. В собствените си способности и нежеланието да се предадеш и да ги превърнеш само в неизживяни копнежи. Да си повтаряш, че вярваш в мечтите си, би те направило по-уверен човек. Увереността и вярата в собствните умения са нещото, което никой не може да ти отнеме. Вярвай в себе си и в силата, която имаш и мечтите ще започнат да се сбъдват.

 "Давам най-доброто от себе си!"

Успехът идва с малки стъпки и без значение дали нещата, които правиш са малки или големи, важното е, да даваш най-доброто, на което си способен и да не спираш да се развиваш. Постоянно напомняй на себе си, че даваш най-доброто от себе си и се учиш от грешките си. Дори лошите дни приемай като уроци, от които да се поучиш.

"Обичам се такава, каквато съм!"

Всеки ден повтаряй на себе си, че се обичаш. Приеми своите добри и лоши черти с цялата любов, на която си способна. Да обичаме себе си е може би едно от най-важните и най-трудните за достигане неща в живота ни, но веднъж успеем ли да дарим себе си с нужната любов, тогава можем спокойно да се наречем пълноценни личности. Тогава и другите ще могат да ни обичат точно такива, каквито сме – хора.

"Аз съм отговорна за собственото си щастие!"

Никой няма да се появи туко така в живота ти и да донесе щастието, за което толкова много мечтаеш. Това е изцяло твоя работа. Единственото, което ще ти донесе търсенето на щастие извън теб самата, е разочарование и дори страдание. Когато осъзнеш, че цялата любов и щастие, от които имаш нужда, се крият вътре в теб, тогава ще бъдеш независима и непоклатима. Поеми отговорността за тези си чувства и го прави всеки ден.

"Аз съм 100% отговорна за живота си!"

Също както си отговорна за чувствата си, така си отговорна и за действията си. Като разумен човек, трябва да осъзнаеш, че животът ти зависи изцяло от теб, действията ти - също. Оплакванията и хленченето ще те направят слаба и уязвима. Вместо това, приеми факта, че всичко зависи от теб и ако си допуснала грешка, отново ти си човекът, който ще я поправи. Просто действай.

"Най-доброто предстои!"

Това е едно от най-вдъхновяващите неща, които да си повтаряш всеки ден. Преминала си както през хубави, така и през лоши мигове. Имала си добри и лоши дни. Но е важно да вярваш, че най-доброто тепърва предстои. Така ще започнеш да привличаш позитивна енергия и хубави неща ще започнат да ти се случват.

"Благодарна съм за всеки ден!"

Събуждай се всеки ден с благодарност за това, че си жива, че можеш да преследваш мечтите си, че можеш да се радваш на любими си хора, че можеш да бъдеш себе си. Приеми всеки ден като подарък. Както добрите, така и лошите дни.