Кралското семейство има дълъг списък от правила, които трябва да се вземат предвид преди някой от членовете му да предприеме пътуване. Тези правила се прилагат за багажа, храната, нещата, които трябва да вземат със себе си, колко време трябва да присъстват на някое събитие и т.н. Някои от тези задължения звучат абсурдно, но причините за тях всъщност са ясни и логични.

Съставихме списък със странни, но важни правила, които членовете на кралското семейство трябва да спазват, когато пътуват. Вижте ги и вие!

1. Пътуванията им са кратки и скучни

Принцовете, херцогините и дори кралицата могат само да мечтаят за пътешествия, пълни с лежерни разходки, екскурзии и посещения на кафенета. Разбира се, могат да си позволят да посетят която и да е част от света, затова не им съчувстваме толкова. Повечето от времето членовете на кралското семейство прекарват в официални срещи и всяка минута е по строг график. Те дори знаят точното време, в което трябва да си тръгнат от дадено събитие и да се качат в колата. Между другото, обикновено имат само 40 минути, за да посетят най-популярните световни атракции.

2. Трябва да имат идентични тоалети

Личният асистент и стилист на кралицата, Анджела Кели винаги взима 2 еднакви тоалета за Елизабет Втора. Въпросът е, че кралицата винаги трябва да изглежда безупречно. Така че в случай на неприятни спешни ситуации, бързо трябва да може да се преоблече, преди някой да забележи нещо. В никакъв случай не трябва да има петна, дупки или бримки.

3. Трябва да имат и черен костюм

Монарсите винаги трябва да имат черен костюм в багажа си. Той не е за официални поводи, а специално облекло в случай, че някой от техните роднини или близки приятели почине, докато кралското семейство е в чужбина. По този начин, след завръщането си, ще бъдат облечени по подходящ начин. Това правило се прилага след като бащата на Елизабет II почина през 1952 г., докато тя беше в Африка. Когато се върна у дома, трябваше да изчака да пристигне черен костюм, докато е вътре в самолета.

4. Трябва да имат запас от собствената си кръв

Вярваме, че това е най-необичайното, което може да се намери в багажа на кралските особи. Но според протокола, в случай на спешност трябва да вземат кръв с тях. Нещо повече, трябва да има лекар, който да извърши кръвопреливането, така че личният лекар винаги пътува с членове на кралското семейство.

5. Придружени са от голяма група асистенти

Където и да отидат, представители на кралското семейство взимат голяма група помощници със себе си. Секретари, фризьори, бодигардове, стилисти и детегледачки - всеки, който може да бъде полезен по време на пътуване, определено би придружил семейството. Кралицата има 34 асистенти, а херцогините на Кеймбридж - около 10 помощници. Меган и Хари са придружени само от няколко преводачи и личен стилист.

6. Трябва да знаят да поздравят хората на всички езици в света

Като представители на британската монархия, членовете на кралското семейството трябва да се научат как да поздравяват хората на няколко езика. Също трябва да знаят и да могат да демонстрират правилата на етикета на страната, която ще посетят. Винаги имат помощници, които ги подготвят за важно пътуване. Освен това, винаги са придружени от преводачи (чийто език е роден за мястото, което посещават), за да избегнат паузи в диалога и бързо да отговорят на всякакви въпроси.

7. Индивидуално меню за всеки член на семейството

Служителите на двореца договарят предварително хранителните нужди на монарсите с чуждестранни готвачи. Забранено е добавянето на лук или твърде много подправки (за да запазят свеж дъха си), морски дарове или други храни, които могат да доведат до неприятна ситуация, свързана с храненето. Що се отнася до кралицата, тя пази любимото си ястие в тайна, тъй като смята, че ако каже на някого, то ще ѝ бъде сервирано винаги.

Признаваме, че наистина е трудно да бъдеш член на кралското семейство, въпреки цялото богатство и слава, които идват с това. Съгласни ли сте?