Усещате, че във вашите отношения е настъпило охлаждане? Ние ще се опитаме да ви подскажем как да разпалите чувствата отново!

Погледни го с различни очи

Нали точно ти си го избра в многобройната тълпа от свои почитатели и ухажори. И сега изведнъж забелязваш, че той се държи не както трябва, твърде високо се смее или пак е обул грешния цвят чорапи.

Може би просто вече си му се наситила и ти е омръзнал, но за останалата част от момичетата той си е все същия чаровник, когото срещна преди две години. Представи си за момент, че вече не е твой. Че ако поискаш не можеш да отидеш и да го прегърнеш. Почувства ли ревността и болката в гърдите си?

Престани да акцентираш върху недостатъците му

През първите години на връзката ние виждаме всичко в розово. С течение на времето цветовете избледняват. И ние изведнъж започваме да променяме мнението си, навиците и любимото си хоби. Доскоро сте гледали футбол, а сега, когато живеете заедно, ви дразнят тези безсмислени битки на терена. В края на краищата, толкова много работа има вкъщи, а той само лежи на дивана!

В действителност, той не се е променил. Променила си се ти самата, имаш други грижи: почистване, пране, грижи за децата. Кажи му, че разходката с детето е по-важна, отколкото приятелския мач между Панама и Хондурас. Или просто зарежи всичко и седни да погледаш с него. Точно както в добрите стари времена.

Сменете обстановката

Не е задължително да пътувате навсякъде само двамата. Може да отидете на екскурзия с децата. Но без приятели и роднини. Това работи, защото на непознат терен, сред непознати, започвате да се чувствате едно цяло. Истинско семейство. Добавете към това новите впечатления, опит и открития, спомените от които ще останат с вас завинаги.

Организирай романтична среща

С течение на времето, романтиката на връзката изчезва. Цветя получавате само на 8 март или на рождения си ден. Ходенето на кино само заменя гледането на телевизия. А на кафе... защо изобщо да ходите? Пари за харчене! Трябва да гладите, да почиствате... Защото да отидеш някъде навън с него - това не е само желание да похапнеш и пийнеш, а показване в обществото. А ако си останете двамата вкъщи може да купите хубави свещи (но не в случай, че спре тока) - с формата на сърце, с мирис на ванилия. Дори ги запалете без причина... ще видите, че до края на вечерта очите ви ще горят по-ярко от техния пламък.

Дай му възможност да се разкрие

Вкъщи съпруга ти само яде, спи и играе на компютърни игри? И ти вече започваш да го възприемаш, като неизменна част от интериора? Спешно потърсете общи интереси! Запишете се на курсове по танци, идете на изложба или театър, играйте на карти или идете на басейн. Сподели неговите удоволствия и той ще бъде щастлив да сподели твоите!

Говори за него само добро

Започваш да забелязваш, че той ти отделя все по-малко внимание. Обиждаш се и се оплакваш на приятелките си. Те с радост подкрепят историята за това колко лош е той. После при всяка възможност ти го напомнят. И ти вече започваш да вярваш, че това което само веднъж инцидентно си споделила, е самата истина.

Каквото и да се случи между вас, не го споделяй с всички. Разказвай само хубавите неща. Това ще ви спаси от излишни негативни емоции.

Разменете си ролите

Ние често си мислим, че вече не се обичаме, когато започнем да не се разбираме един друг. Опитай се да погледнеш ситуацията през неговите очи, разсъждавай като него. Постъпвай както би постъпил той. А него помоли да се държи като теб. Това огледало ще позволи да решите много проблеми. Ще откриеш много нови и интересни неща в своето поведение, а той ще намери грешките в неговото. Вечерта просто се посмейте на всичко това и ще разберете, че чувствата не са изчезнали.

Промени външния си вид

Ако жената изведнъж промени прическата си или си купи невероятно красива рокля, мъжът веднага се замисля заради кого го прави? Защо? Той започва да я изненадва с неочаквани подаръци, да ѝ прави комплименти. Защото разбира, че ако се отпусне, може да я загуби.

Твоят съпруг отново ще се влюби в теб! А ти му отговори с взаимност!