Някога чудили ли сте кога точно мъжете стават зрели и какво точно означава това? В крайна сметка някои хора стават възрастни на 15-16 години, докато други са деца и на 40.

Ние от Dama.bg решихме да споделим с вас 8 характеристики, които различават емоционално зрелите мъже от останалите. Повярвайте ни, възрастта не е фактор тук.

Зрелият мъж няма да критикува визията ви

„Защо не се изрусиш?“ или „Скъпа, иска ми се да беше малко по-слаба“ – мъж, който наистина ви обича, никога няма да говори за външния ви вид по този начин. Така той не се опитва да ви помогне, а съвсем целенасочено иска да срине самочувствието ви, за да се увери, че нямате достатъчно самочувствие да го зарежете. Зрелият мъж никога няма да се принизи дотолкова, че да ви критикува, за да задоволи собственото си его.

Той няма да нарушава личното ви пространство

Ако имате щастлива връзка, няма да ви се налага да криете нещо от другия, независимо дали са съобщенията във Фейсбук или контакти в телефонния указател. Това обаче не означава, че партньорът ви може да ви преджобва и да чете личната ви кореспонденция. По този начин той би показъл неувереност и липса на уважение към вас.

Той няма да бяга от трудностите

Когато бяхме тийнейджъри, всички се заключвахме в собствения си свят, когато бяхме изправени пред трудности. Но зрелият мъж знае какъв е най-добрият начин да разреши всеки личен, семеен или работен проблем – да се изправи срещу него, вместо да избяга. Но това не означава, че винаги си търси неприятности. Зрелият мъж знае кога да разреши проблем и кога да избегне скандал.

Той няма да смята, че показването на емоциите е признак на слабост

Да бъдеш мъжкар не означава да бъдеш лишен от емоции и резервиран. Мъдрият мъж не се страхува да бъде критикуван, че показва чувствителността и нежността си или да бъде романтичен. Той знае, че по този начин няма да стане по-малко мъж. Дори подобно поведение е важна част от изграждането на здрава връзка.

Той няма да мисли само за днешния ден

Някои мъже лесно могат да похарчат последната си стотинка за вечеря в скъп ресторант, без да мислят за последствията. Или да вдигнат щур купон посред седмицата и да отсъстват от работа на следващия ден. Някои хора просто не могат да планират и да мислят за утре. Всъщност гледката на мъже на средна възраст, които се държат като големи и превъзбудени момченца може да подлуди всяка жена. Това не означава, че животът ви трябва да бъде скучен и лишен от спонтанност – просто не трябва да живеете само за днес.

Няма да ви постави след приятелите си

Всички мъже имат нужда да излязат с приятелите си и да си прекарат вечерта по мъжки. Но умният мъж никога няма да постави любимата си на второ място. Мъжете, които се вслушват само в съветите на приятелите си и игнорират мнението на половинката си, най-често страдат от психологически проблеми. Най-често те са инфантилни и се държат незряло.

Връзката му с майка му е силна

Зрелият мъж винаги намира време за родителите си, дори и връзката им да не е изпълнена с много доверие. Той разбира, че е важно да се грижи за тези, които са се грижили за него толкова дълго. Той никога не прекрачва границата, в която някой от родителите му (най-често майката) заема централното място, избутвайки в периферията всички останали.

Той ви уважава и никога няма да ви удари или обиди

Това включва не само физическа, но и психическа злоупотреба. Ако изпитвате някакво насилие у дома, спрете да оправдавате мъжа си и го напуснете незабавно. Зрелият мъж не удря жени, независимо колко се разгневи.

Начинът, по който един мъж се държи с жената до себе си, не зависи само от личността му, но и от нейното поведение. Добрата връзка е плод на усилията и на двамата и жените също трябва да избягват определени грешки, за да живеят щастливо с партньорите си.