1. Непостоянен е.

Не можеш да разчиташ на него. Плановете ви за среща се променят в последния момент, защото нещо винаги му „изниква”. Или просто защото вече не е в настроение. Обещава ти едно, а прави друго. Просто не можеш да разчиташ на него.

2. Не говори за бъдещето ви.

Или ако го прави, е твърде мъгливо. Не планира живота си с теб. Вместо това използва думите „Обичам те”, за да тушира напрежението, което се поражда в теб. Защото всеки има нужда да знае накъде отива, нали? Включително и ти.

3. Не е до теб, когато имаш нужда от него.

Иска да си на разположение за него, но не е готов на същото за теб. Иска от теб да променяш плановете си заради него, но не променя своите, когато се нуждаеш от присъствието му. Вместо това си намира оправдания, които ти трябва да разбереш. Дори да са неразбираеми.

4. Не ти показва, че си специална.

Казва ти го, но не ти го показва. А има разлика между двете, нали? Нещата, които прави за теб, ги прави и за други жени в обкръжението си. И когато с право показваш, че това не ти е приятно, се сърди и те обвинява, че си неблагодарна.

5. Не идва с теб на специалните поводи, на които го каниш.

Винаги си намира извинения. Няма значение дали става дума за рожден ден, сватба, или просто за парти. Казва, че няма да се чувства комфортно там, когато много добре знаеш, че това не е причината. Причината е, че просто в този момент не иска да е с теб.

6. Дава крачка назад, когато станеш твърде настоятелна.

Щом започнеш да говориш твърде много за вас, щом усети, че искаш да преминеш една крачка напред, той дава крачка назад. А понякога две. Казва ти, че трябва да живеете за мига и да не правите планове. А истината е, че просто не вижда бъдеще с теб.

7. Не те запознава с приятелите си.

Има си свой живот и не допуска да станеш част от него. Държи те на разстояние. Не иска да влизаш в живота му и няма нищо против да не влезе в твоя. Нещо повече, отблъсква всички твои опити да се сближите истински.

8. Интуицията ти казва, че това не е човекът за теб.

Опитваш се да заглушиш вътрешния си глас, но продължаваш да го чуваш. Продължаваш да чуваш как ти казва, че, ако останеш с този мъж, няма да си щастлива. Продължаваш да чуваш, че това не е любовта, която искаш и за която мечтаеш. Продължаваш да чуваш, че трябва да намериш сили да си тръгнеш.

Послушай го. Послушай себе си.


Автор: Рания Найм