Връзката ти с мъжа до теб трябва да ти носи щастие и ентусиазъм, спокойствие и сигурност. Въпреки това много от нас стоят във връзки, само защото ги е страх да останат сами. Страх ни е от бъдещето, дори ако настоящето ни прави нещастни. Забравяме, че заслужаваме уважение, любов и грижа. Забравяме, че трябва да бъдем приоритет в живота на другия. Забравяме много неща. И се примиряваме с много неща. Толерираме ги. А не трябва. Особено следващите девет...

1. Думи, които те обиждат

Преди всичко връзката между двама души значи уважение. Никога не трябва да толерираш и приемаш някой, който те нарича с обидни имена, унижава те, кара да се чувстваш зле. Дори разгорещеният спорт не е оправдание за поведение, което демонстрира неуважение. Това не е знак за човек, който просто си изпуска нервите. Това е знак за човек, който не те обича така, както заслужаваш.

2. Опит за постоянен контрол

Ако партньорът ти не те изпуска от поглед, ако залива телефона ти със съобщения, когато си навън с приятелки, и се сърди, ако не получи отговор веднага, ако видимо не му е приятно, когато излизаш и се забавляваш без него, дори ако това значи просто да отидеш на танци или курс по йога, заради което предпочиташ да не ходиш никъде и да не правиш нищо... трябва да отвориш очите си за поредните червени флагове, които се развяват пред теб. Не обвързвай живота си с човек, който се опитва да те контролира.

3. Липса на доверие

Без доверие връзката е обречена. Ако партньорът ти се държи така, че да му нямаш доверие, ако те кара да се съмняваш къде е и с кого е, ако умишлено провокира ревността ти, трябва да си тръгнеш от него. Заслужаваш човек, който ще се грижи за спокойствието ти така, както ти се грижиш за неговото.

4. Ненужно просене на внимание

Ако човекът до теб преекспонира необходимостта си да се грижиш за него, ако непрекъснато ти се жалва и проси съчувствие, ако вечно се прави на жертва, най-добре се замисли. Всеки има нужда от рамо до себе си – затова са връзките. Но внимавай, има разлика между истинската нужда от подкрепа и опитите за манипулация. Кой е най-лесният начин да направиш разликата? Ако получаваш същото внимание и грижа, което искат мъжът до теб, всичко е наред. Но в случая не е така, нали? Защото иначе нямаше да четеш тази статия...

5. Приоритети, сред които ти НЕ си на първо място

Във връзка с горното, запитай се: колко пъти партньорът ти е карал да се чувстваш на първо място сред приоритетите му? Отдавна не ти се е случвало, нали? Всъщност, случвало ли ти се е някога изобщо (като изключим случаите, когато е искал да получи нещо – да те спре да си тръгнеш, например)? Не се примирявай с човек, който не те кара да се чувстваш най-важната за него.

6. Непрекъснат негативизъм

Нормално е всеки от нас да си има своите лоши момент, когато сякаш целият свят му е крив. Но ако мъжът до теб непрекъснато е недоволен, ако вижда всичко в черни красни, ако вечно се чувства недооценен, ако се държи така, сякаш всички са срещу него, така, сякаш никой не го разбира, така, сякаш друг е виновен за неуспехите му... значи нямаш нужда от него. Не ти е нужен човек, който вижда лошото в хората. Не ти е нужен човек, който вижда проблем във всяка ситуация. Не ти е нужен човек, който не умее да се радва на живота. Човек, с когото, ако останеш твърде дълго с него, неминуемо ще те зарази със своя песимизъм. Ще открадне ентусиазма ти. Ще открадне силата ти. Не ти е нужен такъв човек!

7. Неспособност (и нежелание) да те чува

Ако мъжът до теб отказва да чува какво му говориш, ако отказва да те разбира, ако дори не се опитва да погледне на ситуацията от твоя ъгъл, значи не те заслужава. Не те цени. И никога няма да може да те оцени. Нито да се промени. 

8. Неспособност (и нежелание) да подкрепя мечтите ти

Не знае как да те подкрепя? Не знае какви думи да ти каже? Не знае как да те насърчи? Просто защото не иска да го направи. Подценявайки мечтите ти, той всъщност подценява теб. Омаловажавайки идеите ти в зародиш, той всъщност омаловажава потенциала, който носиш. Заслужаваш нещо повече, нали?

9. Безотговорност

Ако не можеш да се облегнеш на мъжа до себе си, ако не чувстваш стабилност, ако не ти вдъхва сигурност и спокойствие за бъдещето,... значи си сбъркала мъжа. И връзката. Безотговорността е нещо, което не може да се превъзпита. Не и в един зрял човек. Затова не се опитвай да го направиш. Ще изгубиш още години от живота си. Ще пропуснеш още шансове да откриеш истинското щастие за себе си.

Направи първата стъпка! Отвори очите си!

Той не ти е нужен, за да бъдеш щастлива. Нужна си си само ти!

 

Вдъхновено от материали в мрежата...