Хората често мислят, че интелигентността е нещо, с което само късметлиите се раждат, но невинаги е така. Тя може да се наследи, но и да бъде придобита. Заобикалящата ни среда влияе на мозъка и на начина ни на мислене. Интелигентните хора често имат подобно държание и много общо помежду си.

Поразровихме се и открихме няколко от характерните за тях черти:

1. Те се интересуват само от своя живот

Този тип хора избягват да съдят другите и да клюкарят. Не се интересуват от чуждия начин на живот, защото за тях най-важен е собственият им. Интелигентните хора са щастливи, когато са сами, за да вършат своите занимания. Те не са самотни. Просто имат нужда от пространство.

2. Те се шегуват много и имат уникално чувство за хумор

Способността им да превръщат всичко в шега, за да се посмеят, е гениално. Изисква се много креативност, за да видиш забавната страна на всяко едно нещо.

Подходящ пример е американския комедиант, Конан О‘Брайън. Неговото IQ е 160, което е пъти над нормалното за повечето хора. Друг пример е актрисата Лиса Кудроу от „Приятели“ с IQ 154.

3. Те си говорят сами

Знаете ли, че Албърт Айнщайн си е говорил сам? Учените са установили, че хората, които говорят често сами със себе си, са по-умни от останалите.

Тази дейност изостря мозъка, подобрява паметта и може да ти помогне да организираш по-лесно мислите ти.

4. Те слушат музика често

Всеки слуша музика, но тези от нас, които слушат често музика, са истински гении. Интересното е, че не само хората, които свирят на музикални инструменти са по-умни, но и тези, които слушат музиката.

Според проучвания интелигентните хора предпочитат музика без текстове, отколкото да слушат безсмислени такива. Ако харесваш повече ритъма на песента, а не текста, то и ти може би спадаш към тази група.

5. Те работят рационално, а не усърдно

Този тип хора не работят постоянно. Те са мързеливи и търсят най-логичния начин да свършат задачите си, за да не се налага да прекарват цял ден в офиса. Те винаги са на крак, защото откриват рационално решение на всичко.

6. Винаги търсят отговори

Интелигентните хора са любопитни. Те постоянно търсят отговори на въпросите, които ги вълнуват, и се интересуват от непознатото. Стремежът за знание е знак за висок интелект. Те четат често и си водят бележки.

7. Те признават грешките си

Според създателя на Амазон, Джеф Безос, най-ясният знак, че един човек е умен, е да приеме грешките си. Никой не е перфектен, но малко хора са готови да признаят, че са сгрешили.

Те разбират гледната точка на другите и не обвиняват само тях.

8. Те хапват шоколад

Редовната консумация на шоколад подобрява работата на мозъка. Хората, които го консумират по-често, имат по-добра памет и мисловна дейност.

9. Не говорят много

Интелигентните хора не участват в безсмислени разговори. Те обичат да са заобиколени от собствени си мисли. Има причина защо те не говорят често с другите:

  • Те не биха водили разговор, от който нямат никаква полза.
  • Нямат интерес към клюките. Искат да свършат нещо продуктивно.