1. Старите души обичат простотата

Не се си падат по екстравагантни бижута и подаръци. Единственото, което искат, е да усетят сърцето на човека до себе си. Обичат простия начин на живот и малките удоволствия. За тях разходката в парка, ръка в ръка с любимия, е по-ценно и от най-скъпата вечеря в ресторант. Старите души просто искат да бъдат обичани. Без превземки. Простичко. Истински.

2. Старите души са мечтатели

Погледът им винаги е устремен напред. Умът им винаги е зает с нещо друго, голямо, нещо, което пали сърцето им. Те нямат нужда да бъдат сваляни на земята. Напротив, имат нужда човекът до тях да им даде криле, да ги насърчи, да повярва в тях.

3. Старите души имат нужда да остават насаме със себе си

Те са чувствителни и одухотворени. Вълнуват се лесно и лесно се раздават. Затова имат нужда да презареждат батериите си. Имат нужда да се връщат към себе си, за да възстановяват баланса си. Това не значи, че искат да живеят в самота. Просто от време на време се нуждаят от уединение.

4. Старите души са романтични

Те обичат да обичат. Обичат всичко, свързано с любовта. Обичат свежите цветя, подарени без повод. Обичат да гледат звездите, прегърнали любимия. Обичат да казват „Обичам те”. И обичат да го чуват

5. Старите души са различни

Не очаквайте от тях да се впишат в общоприетите рамки. Те имат свое разбиране за нещата. Свой поглед. И не биха се отказали от него, защото това значи да се откажат от себе си. Не се страхуват, че останалите не ги разбират. Достатъчно им е, че човекът до тях до прави.

6. Старите души не обичат тълпите

Те биха предпочели камерните събирания пред огромните партита. Биха предпочели да пътуват сами или с любимия пред големите туристически групи. Биха предпочели почивка в някое непознато живописно местенце пред ваканция в поредния моден курорт.

7. Старите души не са материалисти

За тях парите не значат това, което значат за повечето хора. Те работят заради удоволствието от работата. Не биха правили нещо, което не чувстват като свое призвание, колко и добре заплатено да е. И имат нужда от човек, който ги разбира и подкрепя, а не от човек, който ще ги пресира да се включат адекватно в семейния бюджет. Защото те го правят. Просто за тях парите не са най-важният приоритет.

8. Старите души са интуитивни

Трудно могат да бъдат излъгани и затова искрено се дразнят, когато някой се опитва да ги заблуди. Без значение кой. И без значение за какво. Те са откровени с другите и искат да получат същото отношение в замяна. Особено когато става дума за партньора им.

9. Старите души обичат свободата

Те имат нужда да се чувстват свободни – да мечтаят, да изявяват себе си, да живеят... Да се смеят, когато им е смешно, да плачат, когато им е тъжно, да покажат, че се страхуват, когато са уплашени. Просто искат да имат свободата да бъдат себе си.


Автор: Кейт Рае