19% от американците са недоволни във връзките си, но така или иначе остават с партньора си, показва проучване. Въпреки че е невъзможно да прочетете мислите на друг човек, за да знаете със сигурност дали нещо не е наред, има определени поведенчески модели, които могат да разкрият истинските намерения на партньора ви и да покажат, че вече не е доволен от връзката ви.

Разбираме колко объркващи и болезнени могат да бъдат усилията за отношенията, затова създадохме списък с не толкова ясни признаци, които могат да покажат, че за партньора ви връзката ви може да се движи в грешна посока.

1. Вашият партньор не ви включва толкова много в живота си, колкото преди

Напълно естествено е да живеете извън връзката си и да прекарвате известно време сами. Ако обаче почувствате, че партньорът ви се отдалечава и постоянно иска пространство, това може да е знак, че не е напълно доволен от начина, по който вървят нещата между вас. Например, той може да има ново хоби, да планира ваканция сам или да излиза с общите ви приятели без вас. Ако започнете да чувствате, че партньорът ви се опитва да ви изключи възможно най-много, вероятно е време да поговорите.

2. Усещате, че чувствата му се променят непрекъснато

В един момент партньорът ви се държи така, сякаш сте любовта на живота му, а в следващия става студен и негодуващ. Ако сте запозната с тази ситуация, вероятно нещо не е наред. Половинката ви може да чувства известно ниво на дискомфорт и нещастие и да не е в състояние да подреди чувствата си, така че може да започне да проектира своите объркване и раздразнение върху вас. Имайте предвид, че промените в настроението могат да бъдат знак за психологически проблеми като депресия или тревожни разстройства, така че първо поговорете с него, за да определите истинската причина за поведението му.

3. Не проявява никаква физическа привързаност

Някои хора обичат докосването повече от други, но ако вие и половинката ви сте имали много романтични отношения и сега забелязвате, че той се въздържа от докосване, прегръдка или целувка или се отдръпва, когато проявите някаква привързаност, това може да бъде тревожен знак. Може да е неговият начин да запази пространство между вас и да покаже емоционално „отделяне“ и недоволство във връзката.

4. Постоянно спорите без очевидна причина

Ако вашият партньор продължава да спори за дребни неща, които вероятно дори не би забелязал в миналото, това може да е знак за неудовлетвореност от връзката. Той може да не знае как да изрази чувствата си, така че спорът е единственият наличен начин да покаже своите раздразнение и гняв. Някои хора също не искат да носят тежестта за прекратяване на връзката, така че подсъзнателно могат да искат да направят партньора си инициатор на раздялата.

5. Чувствате се, че връзката ви не отива никъде

В силна връзка партньорите са готови да се отдадат на хобита, да изследват света или да правят планове за бъдещето заедно. Напълно естествено е да се съсредоточавате върху собствения си живот от време на време, но ако чувствате сякаш двамата сте останали на една и съща страница твърде дълго и не растете заедно, това може да е знак, че партньорът ви не иска да инвестира във връзката вече. Отношенията ви трябва да се развиват така, че и двамата партньори да могат да изградят интимност и доверие.

6. Съгласен е с всичко, което казвате

Компромисът е ключът към щастливата и здрава връзка, но ако чувствате, че партньорът ви просто се съгласява с всичко, което казвате, това може да бъде смущаващ знак. Например, ако е отстоявал мнението си, а сега просто „върви по течението“, вероятно вече не се интересува толкова от връзката ви. Може също да забележите липса на инициатива, което означава, че няма романтични жестове, вечерни срещи или разговори за бъдещето.

7. Вкарва повече хора във връзката

Да имате група приятели, с които да излизате, е чудесен начин да внесете нови емоции във връзката си. Но ако трудно прекарвате време насаме, това може да означава, че партньорът ви може да се е уморил от отношенията ви. Прекарването на качествено време с половинката ви е единственият начин да изградите силна емоционална връзка и да проведете дълбоки разговори с него, а ако той пропуска това, е време и двамата да подредите чувствата си.

8. Не ви обръща внимание

Въпреки че в началото на връзката партньорът ви може да е направил всичко, за да ви опознае по-добре и да ви даде целите си време и внимание, с времето тези силни чувства могат да избледнеят. Но това не означава, че той трябва да се държи така, както вие не съществувате. Ако забележите, че се интересува само от себе си, когато говорите или забравя важни срещи или за плановете, които сте направили заедно, вероятно вече не мисли за отношенията ви.

9. Игнорира проблемите във връзката ви

Ако партньорът ви продължава да казва, че всичко е нормално и че просто сте параноична, но усещате, че негодува, това може да е знак, че в отношенията ви нещо не е наред. Той може да не е готов да говори за чувствата си, така че е по-лесно да се преструва, че всичко е наред и да не предприема никакви действия. Ако сте повдигнали проблема няколко пъти и партньорът ви все още не е готов за дискусия, дайте му малко пространство и се съсредоточете върху живота си.

Били ли сте някога в ситуация, в която вие или партньорът ви сте били недоволни от връзката? Как се справихте с проблема?