92-годишният медиен магнат обяви годежа си с 66-годишната бивша зъболекарка преди едва две седмици, след като миналата година се разведе с четвъртата си съпруга Джери Хол.

Сватбените камбани за Рупърт Мърдок може би няма да прозвучат скоро. Според източници, близки до Мърдок, 92-годишният председател на Fox Corporation и Ан Лесли Смит, 66-годишна бивша зъболекарка, превърнала се в консервативна радиоводеща, внезапно са отменили годежа си. Съобщава се, че Мърдок и Смит са планирали да сключат брак това лято, по-малко от година след като Мърдок финализира развода си с четвъртата си съпруга, модел и актриса Джери Хол. Един от близките до Мърдок източници заяви, че той е ставал все по-неудобен за силните евангелистки възгледи на Смит.

Говорител на Рупърт Мърдок отказа да коментира.

Раздялата слага край на един вихрен романс, който предизвиква заглавия по целия свят. През януари Мърдок и Смит за първи път бяха заснети на почивка в Барбадос. На снимките се вижда как Смит помага на Мърдок без риза да излезе от океана. През февруари "Уолстрийт Джърнъл" съобщи, че Мърдок е на път да купи кооперация на стойност 30 млн. долара, с площ 6500 кв. м., в Сентръл Парк Саут, която би могла да бъде негова и на Смит резиденция в Ню Йорк.

През март Мърдок обяви годежа си на страниците на своя вестник "Ню Йорк Поуст": "Бях много нервен. Страхувах се да се влюбя - но знаех, че това ще е последният ми брак. По-добре да бъде. Щастлив съм", казва той пред журналистката на клюки Синди Адамс. Миналата седмица "Дейли мейл" съобщи, че Мърдок е подарил на Смит годежен пръстен с 11-каратов диамант, за който се твърди, че струва до 2,5 млн. долара.

Но след като медиите започнаха да разследват нееднозначната биография на Смит, се появиха и по-малко благоприятни заглавия. Малко се знае за детството ѝ. През 20-те си години Смит се омъжва за Джон Б. Хънтингтън, потомък на богата калифорнийска железопътна фамилия.

"Лесно харчех по 65 000 долара на месец за дрехи. Парите не бяха обект на внимание. Имах всичко на света", казва тя.

Двамата се развеждат, когато Хънтингтън започва да злоупотребява с алкохола. Тя била на път да се самоубие, но намерила Исус в едно кафене и станала уличен проповедник в окръг Марин, Калифорния.

"Когато позволиш на Господ да поеме контрол над живота ти, можеш да се справиш с всичко. От руините можеш да се издигнеш и да оставиш неговата следа навсякъде по теб", казва тя пред CBN.

По-късно тя се омъжва за кънтри певеца и радио- и телевизионен предприемач Честър Смит. Но когато Смит умира през 2008 г., Ан Лесли се забърква в неприятна съдебна битка с доведените си дъщери за многомилионното му състояние. В един момент в съдебни документи една от доведените дъщери обвинява Ан Лесли във "финансово насилие над възрастни хора". Съдебният спор е уреден през 2010 г. и Ан Лесли не е обвинена в никакви нарушения.

Съобщава се, че възрастните деца на Мърдок от втория му брак с Анна - Елизабет, Лахлан и Джеймс - са били облекчени от факта, че Анна Лесли няма собствени деца, което би могло да усложни и без това сложната битка за наследяване на бъдещето на империята на Мърдок. Третият брак на Мърдок с Уенди Денг през 1999 г. - по-малко от месец след развода му с Анна - предизвиква бунт от страна на възрастните му деца, които се противопоставят на това дъщерите на Мърдок и Денг, Клои и Грейс, да получат акции с право на глас в семейния тръст, който контролира медийната империя.