Аз съм безнадеждна романтичка. И вярвам, че любовта може да ни помогне да преодолеем всичко. Не защото хората, които обичаме, са толкова могъщи, а защото любовта, която изпитваме към тях, е. Това е емоция, която може да ни мотивира да работим по-усилено, да излезем от зоната си на комфорт, да не спираме да опитваме нови неща. Именно по тази логика вярвам (или по-точно, вярвах), че ако някой наистина те обича, ще има същото желание да направи всичко по силите си, за да бъдеш щастлива и усмихната.

Любовта за мен представляваше егоистична мисъл за безкористна любов. Това беше любовта, която исках – да не трябва да питам партньора си за нищо, защото той вече знае какво ми трябва или да го направи за мен, или ще ме попита за съвет, ако не може да се справи. И аз правех същото. Трябваше винаги да се имаме предвид всеки друг и да си показваме колко ни е грижа чрез малки действия като масаж или любимата закуска в леглото. Това не е много – това са малките неща, които казват „забелязах“ или „днес си мислех за теб“.

Въпреки това, понякога хората не забелязват. Понякога срещаш някой, който не покрива личните ти очаквания за това какво означава да покажеш на някого, че го обичаш и който не прави нещата, които си се надявала, че ще прави. И някак си, както по чудо, се влюбваш в него...

Трябва ли да се притесняваш? И да и не.

Да, това трябва да е причина за безпокойство, ако онова, което искаш от него е толкова важно за теб. Всеизсвестен факт е, че хората не се променят, освен ако не искат. Не можеш да принудиш някого да бъде такъв, какъвто не е, дори ако мислиш, че е за негово добро. Изразът „Ако ме обичаш, ще направиш това!“ е обезпокоителен, защото да, ако той те обича, би могъл да се промени, но ако ти го обичаш, защо въобще искаш да го променяш? Ако причината си ти, може би е време да погледнеш себе си и да видиш дали това наистина е човекът за теб и дали това, че не отговаря на очакванията ти ще е пречка да бъдете заедно.

И не, не бива да се притесняваш, ако не той не отговаря на това, което първоначално се очаквала. Защо? Ако можеш да намериш други причини, поради които го обичаш толкова много, значи трябва да помислиш, преди да се притесниш. Можеш да срещнеш някой, който не е това, което очакваш, но да откриеш, че има определени качества, от които наистина имаш нужда в живота си. Само защото той не забелязва, не означава, че не му пука. Хората показват любовта си по много различни начини и може би я изразяват това по начини, които не забелязваме. Може би просто трябва да погледнем.

В крайна сметка, вместо да бъдем безкрайни романтици, можем да бъдем оптимисти, но с доза реализъм и капка мисъл. Можем да изберем да останем верни на идеалите си, да си тръгнем от конкретната връзка и да намерим някой друг, за когото вярваме, че е по-съвместим с нас или можем да приемем партньора си такъв, какъвто е и да прекараме щастливо живота с него. Тук няма правилно или погрешно. Ситуацията се свежда до това, което искаме в живота. В крайна сметка заслужаваме да бъдем щастливи и заслужаваме любов, която може да ни направи такива!