О, казваш, че я обичаш? Тогава защо всеки път, в който се прибере от среща с теб, плаче, докато не заспи? Ако е вярно, че те е грижа за нея, защо тя е все още толкова объркана?

Нека си кажем всичко.

Очевидно е, че имаш чувства към нея, иначе нямаше да останеш с нея. Но нека ти кажа нещо. Това, което се случва помежду ви, не е достатъчно. Тази връзка, това небрежно флиртуване, тези отворени отношения или каквото и да е - не я прави щастлива. Не можеш ли да видиш, че е нещастна?

Тя е от типа момичета, които искат всичко или нищо...

И знам със сигурност, че не е нейна вината, че нещата не се получават. Не е защото не е достатъчно добра за теб. Не, че не е правилното момиче за теб. И не защото е прекалено обсебена. Проблемът е в теб.

Тя... тя е идеална за теб.

Тази жена има нещо в очите си, което не си виждал в ничии други. Нейното излъчване, нейната аура, нейната стойка, начинът, по който говори, силната ѝ енергия, погледът ѝ. Всичко в нея те подлудява.

Признай си! Тя те кара да чувстваш неща, които не си изпитвал досега. И това те плаши. Знам, че е така. Но не можеш да си позволиш да я нараниш. Страхът от това да се обвържеш с един човек е нормален и се случва често при хората, но единственият начин да я накараш да разбере тази твоя параноя, е да говориш с нея.

Не може да казваш, че те е грижа за някого и след това да го оставиш в неведение след като разкрие най-дълбоките си чувства пред теб. Такова поведение само показва, че не те е грижа достатъчно и че не я обичаш толкова, колкото твърдиш. Когато наистина те е грижа за някого, го уважаваш. Ти присъстваш емоционално. Търпелив и толерантен си с този човек. Уверяваш се, че винаги си до него, когато има нужда от теб. Правиш всичко по силите си да накараш другия човек да знае колко много означава за теб. Не го разочароваш и определено не го игнорираш.

Защото когато наистина обичаш някого с цялото си сърце, няма ограничения, няма страхове, няма предразсъдъци.

Само вие сте. Нищо друго. Затова, ако наистина те е грижа за нея, колкото твърдиш, моля те, не я наранявай. Опитай се да проникнеш в съзнанието ѝ и да разбереш през какво преминава. Тя се опитва да разшифрова поведението ти, но не вижда логично обяснение за това. Тя постоянно се чуди къде е сбъркала, но не може да научи. Ако гледаш на нея като на кратка тръпка, кажи го ясно. Не я карай да те чака. Но ако е истина, че те е грижа за нея, не наранявай чувствата ѝ. Стегни се, отвори сърцето си и приеми чувствата си. Покажи ѝ как наистина се чувстваш. И най-важното - каквото и да чувстваш вътрешно, кажи й го. Дори и да си уплашен или просто новак в нещото, наречено любов. Потърси я и й дай шанс да ти помогне. Ако я уважаваш и отвориш сърцето си за нея, тя ще те обича още повече.