Ако не можеш да откриеш своята цел в живота, се замисли над следното:

Тя не е да станеш мениджър на успешен ресторант, депутат, актьор или писател.

Това са работни позиции. Те за постижими цели, начин да покажеш талантите си. Прекрасни са.

Но те не са цел в живота ти.

Ти никога няма да си просто психолог или доктор. Освен ако не го допуснеш, ако не направиш така, животът ти да се върти около кариерата ти. Допуснеш ли го, ще се случи.

Кариерата е важна, да. Всеки ден се будиш с нови цели, които да реализираш, да покажеш какво умееш.

Но работата не трябва да ръководи живота ти. Тя те предизвиква и окуражава да се докажеш, но не те определя.

Лесно е да разчиташ на нея, за да имаш някакъв стремеж, защото тя ти позволява да бъдеш съдена, да покажеш, че си ценна.

Ето защо е трудно да откриеш себе си извън кариерата. Никой не ни казва дали се справяме, или не. Няма обучение как да откриеш своята цел. Не знаеш дали вървиш надолу, или нагоре.

Тя зависи от теб и точно това е плашещо.

Но не се стресирай. Няма да помогне. Търсенето ѝ е един безкраен процес. Ти винаги ще откриваш нови и нови цели в живота ти, които да преследваш.

Смисълът е да се учиш, да откриеш възможно най-много неща. Чети. Пътувай. Преоткривай света. Комуникирай с различни хора. Фокусирай се върху това, което ти харесва.

Да откриеш своята цел е свързано и с времето, което прекарваш с близките си, които обичаш, за които те е грижа. С тях създаваш спомени. Те ти помагат да разбереш по-лесно света. Смеете се и винаги са до теб. Тези хора те учат на нови неща, дават ти нови перспективи и правят живота ти по-хубав.

Нейното откриване е свързано и с нещата, които те плашат. Те ти дават адреналин, карат те да се чувстваш жива. Може да е трудно да ги направиш, но резултатът е невероятен.

Защото в края на деня, когато работата е приключила, животът ти продължава. Търсиш своята цел, която няма общо с постиженията ти в професионален план. Трябва да я откриеш в другите аспекти на живота ти. Чрез ученето и времето, което прекарваш с хората, които обичаш, чрез това да правиш нещата, които те плашат. Те ще ти помогнат. От теб зависи дали ще потърсиш помощ, или не.