Търсиш стабилна връзка и пълноценни взаимоотношения? Излизаш с някого, но усещаш, че нещо не е така, както трябва? Виж дали човека до теб прави някои от тези 14 неща и ако да, може би ще е най-добре да спреш да си губиш времето с него:

1. Намира си причина да ти откаже, когато поискаш да видиш телефона му

Това е сериозен знак, който означава само едно - крие нещо от теб и не трябва да му се доверяваш. А без доверие... една връзка не може да се развива.

2. Държи се странно, когато го разпитваш как е прекарал деня си

Нормално е да прави неща без теб, но ако не иска да сподели къде ходи и с кого се среща, когато не си наоколо, червената лампичка трябва да ти светне. Париращите любопитството ти, дори леко агресивни „отговори-въпроси“ като: „На разпит ли съм?“, „Всичко ли трябва да ти обяснявам?“, показват само едно – ще стане лошо, ако знаеш какво е правил.

3. Разказва ти нещо, а по-късно променя историята си

Разказва ти с подробности за деня си, но по време на разговора се оплита? Задаваш му „доизясняващи“ въпроси и версията се променя? Ясно е, че историята е скалъпена. Защо се напряга да я измисля? Явно иска да се успокоиш и да спреш да го „дебнеш“, за да може без притеснения да върши разни неща зад гърба ти...

4. Принизява те

Някои хора се зареждат с енергия, само когато усещат превъзходството си над другите. Връзка с такъв човек обаче е токсична. Той ще те обижда, ще ти се подиграва и ще те кара да се чувстваш зле, след което ще изтъкне себе си и ще ти втълпява, че трябва да си благодарни, че е до теб.

5. Ядосва се, ако му откажеш секс

Това е недвусмислен знак, че за него ти си просто сексуален обект и нищо повече. Нека бъдем честни, сексът е само едно от условията, нужни за изграждане на пълноценна романтична връзка. Ако сексът е основният мотив да се среща с теб, в крайна сметка ще пострадаш. Емоционално!

6. Никога не ти подарява подаръци 

Във всяка пълноценна връзка партньорите се вълнуват от нуждите на другия и се опитват да ги задоволят. Не казваме, че трябва да те залива с луксозни подаръци, напротив - любовта може да се изрази и чрез дребни жестове, като да ти вземе любимия парфюм, защото е забелязал, че свършва. Ако не ти купува неща, от които се нуждаеш, значи е време да се замислиш. Уверяваме те - има ли любов и най-егоистичният човек започва да дава и да се раздава!

7. Мрази да прекарва времето си с твоите приятели и семейство

Ако постоянно избягва приятелите и семейството ти или демонстрира липса на уважение към тях, когато сте заедно, това означава: не му пука за тях, не му пука за теб, не иска да гради дълготрайна връзка с теб, ще е с теб, докато си му удобна. Устройва ли те този вариант?

8. Прилага двойни стандарти

Класически пример за това е, ако той не намира нищо лошо в това да излезе да пие с приятелите си, но ще се побърка, ако ти направиш същото. Независимо какви доводи ще се опита да ти представи в своя защита, подобно поведение не е нормално за щастлива връзка.

9. Обвинява те за собствените си грешки

Проваля се в нещо, но вместо да го преглътне и да потърси подкрепа или утеха при теб, представя ситуацията така, че отговорността за грешката става изцяло твоя. Накрая излиза, не само че трябва да се извиниш и искрено да страдаш за това, което си му причинила, но и му ставаш длъжник.

10. Флиртува с други жени

Случвало ли ти се е да излезете заедно и половинката ти да флиртува с други жени пред очите ти? Ако ще и да е „неволна“ закачка със сервитьорката, не трябва да търпиш подобно поведение. Не си мълчи и искай обяснение! Казва ти, че е напук, защото сте се скарали по-рано или за да разбереш, че много жени мечтаят да са с него и трябва да внимаваш как се държите? Истината е, че или излизаш с изключително арогантен, или с изключително манипулативен тип, който се опитва да те смачка, за да установи контрол над самата теб.

11. Отказва да те представя като "неговата жена"

Излизаш с някого повече от 3 месеца и той продължава да те представя само по име, без да уточнява „това е моята приятелка“ или „това е гаджето ми“? Е, повече от ясно е - той просто не иска да се обвързва с теб!

12. Харесва себе си повече, отколкото харесва теб

Обича да говори за себе си и губи интерес в случай, че темата на разговора станеш ти? Не зачита мнението и съветите ти? Не те смята за достатъчно компетентна? Това еднозначно показва липса на интерес и уважение към теб.

13. Все още споменава бившата си

Не пропускай този гигантски червен флаг! Ако постоянно споменава бившата си приятелка или те сравнява с нея, тогава най-вероятно все още има чувства към нея и няма да ти се отдаде напълно.

14.  Не си негов приоритет

Момиче, заслужаваш да си с някой, за когото си сред най-важните неща в живота. Ако постоянно си измествана от кариера, приятели, хоби и какво ли още не, най-вероятно мъжът до теб не те взема насериозно и присъствието ти в живота му е с цел запълване на празни дупки в графика за развлечения.