Сър Антъни Хопкинс е един от най-разпознаваемите и обичаните от публиката актьори. Той държи световния рекорд на Гинес за най-възрастен актьор, спечелил Оскар - когато е на 83 години той получава престижната филмова наградата за изпълнението си във филма "Бащата".

Но това не е единственото нещо, което Хопкинс открива в зряла възраст. Той среща своята съпруга с колумбийски корени - едва след като вече е отбелязал 60-тата си годишнина. А любовта влива в живота му нови сили и енергия, които го поддържа активен в работата и много-много щастлив в личния си живот.

Днес ще проследим тази красива любовна история, която доказва, че никога не си "твърде стар", за да се влюбиш и няма възраст, която да те спре да откриеш щастието в очите на човека до теб.

Минало, пълно с разочарования

Антъни Хопкинс може и да е изключителен на големия екран, но в личния му живот нещата са далеч от перфектни. Хопкинс има два провалени брака зад гърба си. Първия той сключва още през 1966-та с английската актриса Петронела Баркър. Две години по-късно се ражда дъщеря им - Абигейл Хопкинс, но двойката се разделя през 1972-ра, а причината е тежкият алкохолизъм на актьора.

По-малко от година по-късно, Хопкинс сключва брак за втори път - дамата до него е продуктовия асистент Дженифър Линтън. Двамата са заедно в продължение на цели 29 години, но през 2002-ра окончателно се разделят. В края на връзката си двойката дори живееше разделено, а по това време в интервю Хопкинс заяви: "Живея отделен живот и не съм много добър с каквито и да е връзки. С никого. Просто не мога да бъда затворен с когото и да е за твърде дълго!".

И сякаш това не стига, но въпреки опита му да се сближи с дъщеря си Абигейл (на средната снимка) в началото на хилядолетието, се оказва, че тя не е готова да му прости за отсъствието му през годините и двамата не си говорят от години.

В интервю актьорът казва, че всичко, което знае за дъщеря си е, че живее някъде в Англия, но едва ли някога ще научи, ако стане дядо, но е късно да промени това и уважава избора на дъщеря си да не поддържа връзка с него.

Една съдбовна среща

Целият живот на Хопкинс обаче се променя, когато през 2001-ва той среща актрисата Стела Арояве.

64-годишната звезда на Холивуд преживява наистина труден период след поредния си развод, докато един ден съвсем случайно не влиза в антикварен магазин в Лос Анджелис, в който се оказва, че работи именно Стела. Двамата за миг осъзнават, че искрата между тях, е любов от пръв поглед. Хопкинс си спомня за тази първа среща, че когато Стела се приближава към него, за да го поздрави, в очите му изглежда така, сякаш тя танцува, а краката ѝ дори не докосват земята.

Арояве е актриса и продуцент, родена в Попаян, малък колумбийски град край река Каука. Тя напуска страната си, за да се премести в Съединените щати и да последва мечтата си да стане актриса. Първо заживява в Ню Йорк, преди да замине за Лос Анджелис, където отваря антикварен магазин и художествена галерия в Малибу. Стела е с 18 години по-млада от актьора и завинаги променя живота му. Хопкинс си спомня: "Когато срещнах Стела бях изключително затворен към хората, нямах доверие на никого и особено на жените!".

Дамата обаче, явно успява да разбие стените, издигнати от актьора и да стопли сърцето му и двамата се женят след година заедно.

През 2003-та те си казват "ДА" в имението на Хопкинс в Малибу на много интимна сватба, на която присъстват едва 25 души, сред които, обаче можем да отличим няколко звездни имена - Стивън Спилбърг, Уинона Райдър, Никол Кидман, Катрин Зита-Джоунс и Мики Руни. А тъй като още през 1993-та Антъни е удостоен с титлата сър от Кралицата на Великобритания - от деня на сватбата насетне - съпругата му носи званието лейди Стела Хопкинс.

Уроците на Стела

Актьорът споделя, че благодарение на Стела е успял да излезе от дупката, която сам е изкопал за себе си. "Женен съм за жена, която има оптимизъм, който е устойчив на грешки. От момента, в който отвори очи, тя е щастлива. Тя ме научи да спра да се тревожа и да живея за момента. Тя ме научи да се наслаждавам на живота. Бях на ръба на огромна пропаст, но благодарение на Стела, направих крачка назад и сега знам, че всеки ден, в който се събуждам и съм жив - е подарък!" - казва още Хопкинс.

Антъни твърди, че тихият и спокоен характер на Стела е това, което му е помогнало да се справи с трудностите на славата и сега не се интересува какво мислят хората за него. Хопкинс отбелязва: "Моята философия е: не е моя работа какво казват и мислят хората за мен. Аз съм това, което съм, и правя това, което правя. Не очаквам нищо и приемам всичко. И това прави живота много по-лесен!”.

Любов към Колумбия

Но това не са единствените промени, които Стела носи в живота на актьора. Благодарение на произхода си, тя успява да превърне Хопкинс в почитател на колумбийските вкусове, цветове и ритми. "Тони обожава арепа (традиционен южноамериканси специалитет). Той яде това за закуска почти всеки ден и слушаме наистина много колумбийска музика заедно. Моята латиноамериканска природа е причината да се събуждам всеки ден с усмивка и желание да танцувам. Това е много далеч от сдържания уелски темперамент, който Тони познава, но заедно намерихме един прекрасен баланс.", коментира брака си с Хопкинс самата Стела.

Хопкинс с усмивка описва Стела като: "Прекрасна жена, която обича да харчи пари!". Но в очите на актьора, това не е недостатък, а напротив, част от качествата, които са го накарали да се влюби в нея! Начинът, по който тя се радва на живота, но в същото време се грижи за него. "Тя е много добра за мен, жена ми, защото ме забавя и наистина я е грижа за мен. В моята природа е да правя нещата много бързо, защото понякога вярва, че все още съм на 45 години, а тя ми припомня да живея тук и сега, и да се наслаждавма на всяка минута!", казва още Хопкинс.

Двойката скоро ще отбележи 20 години от сватбата си, а двамата изглеждат по-щастливи от всякога, когато са заедно на червения килим.

Никога не е късно да откриеш Любовта

На 84 години енергията и радостта, които придоби актьорът Антъни Хопкинс, преливат от екрана и са заразни в най-хубавия смисъл на думата. Той дори публикува няколко видеоклипа в своя профил в Тик-Ток, на които можем да го видим облечен с цветни, летни дрехи, панамска шапка и танцуващ кумбия или меренге. Понякога дори той сам казва: "Аз съм колумбиец по душа!".

Несъмнено причината за цялата тази енергия и радост е любовта в живота му. А бракът му със Стела е едно прекрасно доказателство, че никога не е късно да намериш истинската любов и да бъдеш щастлив.