Какво можем да изгубим в края на една връзка? Някои биха казали всичко – любовта, подкрепата, приятелството, уважението, опората… Много бивши двойки обаче успяват да продължат живота си в приятелски отношения. Антонио Бандерас и Мелани Грифит са пример за такъв вид връзка и днес решихме да ви припомним тяхната история, която е колкото любовна, толкова и история за дружба, която продължава въпреки всичко.

Антонио Бандерас, тогава прохождащ в Холивуд актьор, и Мелани Грифит, която вече е доста популярна в киното, се запознават през 1989 г. на наградите Оскар. За Бандерас това е първата поява на Оскарите, но вълнуващото събитие той помни с нещо още по-значително – момента, в който забелязва Мелани.

„Първият път, когато отидох на Оскарите, филмът „Жени на ръба на нервна криза“ (на режисьора Педро Алмодовар), стигнахме до червения килим и изведнъж видях руса жена, която изглеждаше позната, защото я бях гледал във филми, но тогава не помнех името ѝ. Затова попитах Педро: „Коя е тя, как се казва“, а Педро ми отвърна: „Антонио, това е Мелани Грифит.“ Това споделя Антонио за съдбовната среща с бъдещата си съпруга.

През 1995 г., двамата се събират на снимачната площадка на романтичната комедия „Две са твърде много“. От първата им среща са изминали 6 години, а Антонио вече се е снимал в големи холивудски продукции с актьори като Том Ханкс, Мерил Стрийп и Брад Пит. В личен план 25-годишният испански актьор е разведен за известно време с бившата си съпруга Ана Леза. Мелани също току-що се е развела с втория си съпруг Дон Джонсън. За срещата им по време на снимките на филма Мелани си спомня: „Влюбих се в Антонио веднага. Той вече беше влюбен.“

Малко след като двамата вече са двойка, Антонио ѝ предлага брак на плаж в Северна Каролина. Сватбата им е през май 1996 г., а през септември се появява единствената им дъщеря, Стела дел Кармен. Така семейството им става наистина голямо, защото Мелани вече имаше две деца от предишните си бракове - Александър и Дакота, които стават деца и на Антонио. Бракът им продължава 18 години и приключва по взаимно съгласие през 2014 г. Разводът им се оказа изненада за много хора, за които Мелани и Антонио бяха сред най-стабилните холивудски двойки. Въпреки че обявиха край на романса си, двамата запазиха добри приятелски и семейни отношения.

В интервю звездата от „Маската на Зоро“ обясни: „Спомням си тези години (прекарани с Мелани) като много бурно и красиво време. Вече не съм женен за Мелани, но тя е моето семейство. Тя може би е една от най-добрите ми приятелки, ако не и най-добрата. Семейството ми са те: Дакота, малката Стела и Александър.”

Мелани също неведнъж е отбелязвала, че обичта и възхищението помежду им са живи. Тя често поздравява и изразява подкрепата си към бившия си съпруг в социалните мрежи. „Честит рожден ден на моя красив бивш съпруг Антонио! Винаги ще те обичам", написа тя в публикация. Друг пост пък гласи: „ЧЕСТИТО АНТОНИО!!! Номинация за Оскар за най-добър актьор!! Толкова се радвам за теб и се гордея с теб!! Браво, Гуапо!!!”

С тези изявления известните актьори публично и открито демонстрират, че краят на брака им не е сложил край на добрите им отношения, както и на връзката на децата на Мелани с Антонио.

Дъщерята на Мелани, Дакота Джонсън, която изгря на екрана във филма „50 нюанса сиво“, говори за него така: „Моят втори баща, Антонио Бандерас, нахлу в живота ни. Той беше толкова жизнен и толкова забавен, а английският му беше... абстрактен. За нас той бе невероятен. Той обичаше майка ми и нас толкова силно, че това промени целия ни живот завинаги."

Бракът на Мелани и Антонио е имал своите с възходи и падения (както всички останали), но те успяваха да се насладят на времето си заедно и успяха да изживеят любовта си пълноценно. Явно също така са успели да вземат решението да тръгнат по различни пътища навреме, обичта и уважението един към друг. Двамата актьори са истинско доказателство, че е приятелството след развода е напълно постижимо и дори полезно за цялото семейство.