X

Бебе, изоставено от майка си в кошница, беше спасено от монаси

от в 13:30 на 31.03.2017 в Всичко за теб | Семейство


Бебе, изоставено от майка си в кошница, беше спасено от монаси

Бебе, изоставено от майка си в кошница, беше спасено от монаси

Бебето било открито от охранител, който забелязал подозрителна пластмасова кошница. Когато надникнал вътре видял детето, изоставено от майка си на произвола на съдбата.

Детето било захвърлено близо до будистки храм в Северен Тайланд. Мъжът, който го открил, веднага го занесъл при един от монасите, който и досега се грижи за него.

Състрадателният монах и преди се е грижел за друго изоставено дете, така че вече имал опит. „Мой дълг е да помогна на всеки в нужда, затова ще направя всичко възможно това дете да има добър живот и да получи любовта, която заслужава“, казва монахът.

Бебчето, което вече шест месеца живее в храма, било наречено Адуан, тъй като в кошницата нямало бележка или каквато и да е информация, която да подсказва за името му.

Много от местните жители навестяват храма и дори си играят с детето.

„Знаем, че той е добър монах и бебето ще бъде в безопасност при него, докато властите не намерят постоянен дом на детето“, казва една жена.

„За мен не е проблем, всъщност чувствам, че е мой дълг да защитя това дете“, допълва монаха. „Когато задълженията към храма ме зоват, моят син ми помага в грижата за детето, така че бебето е на сигурно място.“Теми   бебе | деца | добро

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.