Бебето било открито от охранител, който забелязал подозрителна пластмасова кошница. Когато надникнал вътре видял детето, изоставено от майка си на произвола на съдбата.

Детето било захвърлено близо до будистки храм в Северен Тайланд. Мъжът, който го открил, веднага го занесъл при един от монасите, който и досега се грижи за него.

Състрадателният монах и преди се е грижел за друго изоставено дете, така че вече имал опит. „Мой дълг е да помогна на всеки в нужда, затова ще направя всичко възможно това дете да има добър живот и да получи любовта, която заслужава“, казва монахът.

Бебчето, което вече шест месеца живее в храма, било наречено Адуан, тъй като в кошницата нямало бележка или каквато и да е информация, която да подсказва за името му.

Много от местните жители навестяват храма и дори си играят с детето.

„Знаем, че той е добър монах и бебето ще бъде в безопасност при него, докато властите не намерят постоянен дом на детето“, казва една жена.

„За мен не е проблем, всъщност чувствам, че е мой дълг да защитя това дете“, допълва монаха. „Когато задълженията към храма ме зоват, моят син ми помага в грижата за детето, така че бебето е на сигурно място.“