Мариана Рийс Сифрит е само на 18 дни, когато губи битката си с менингита. Докторите смятат, че бебето е било заразено с вируса HSV1 чрез целувка от някого с херпес.

Ето какво пише майката Никол:

„Нашата принцеса Мариана Рийс Сифрит се сдоби с ангелските си крила в 8:41 ч. тази сутрин, в ръцете на тати и с мама до нея. Тя вече не страда, а Бог е до нея. Благодаря на всички, които проследиха нейната борба и ни подкрепиха в този момент. За 18-те дни, в които живя, тя остави своя отпечатък върху света и се надяваме нейната история да спаси други бебета. Почивай в мир, ангелче.“

Малката Мариана е родена в Айова на 1 юли, а родителите й Никол и Шейн се женят едва шест дни след нейното раждане.

За съжаление, два часа след сватбата родителите й забелязали, че тя не иска да се храни и трудно стои будна, независимо от опитите на родителите й да я държат в съзнание. Скоро започнала да диша трудно и спряла да реагира. Двамата веднага завели бебето в близката болница и там им казали, че детето им страда от менингит. Заразата най-вероятно е пренесена от техен близък с херпес, който е целунал или дори само докоснал малката Мариана.

Първоначално лекарите дали медикаменти на Мариана, за да преборят вируса, а после й прелели кръв, но и това не помогнало. Инфекцията бързо се разпространявала, увреждайки органите на детето. Първо отказал черния дроб, а след това и бъбреците. Накрая сърцето и белите дробове също били засегнати и тялото на Мариана се предало, мозъчната дейност спряла. И така, две седмици по-късно, Мариана издъхва в ръцете на баща си.

Родителите й се изследвали, но нито един от тях не е бил преносител на вируса, убил малката Мариана, а вирусът, който причинява този вид херпес, се среща при 50-80% от хората.

Никол и Шейн предупреждават останалите родители да не допускат всеки до децата си и особено пък да им позволяват да ги целуват.