Майката, за която ще ви разкажем днес, спечели уважението на хиляди хора по света. Тя е твърдо решена да износи неизлечимо болното си дете, за да може да дари органите му на деца, които могат да бъдат спасени.

Кери и Ройс Йънг били много развълнувани да научат, че ще станат родители за втори път. Радостта им обаче скоро се превърнала в непосилна мъка, защото лекарите съобщават на двойката, че бебето, което Кери носи, няма да оживее.

Въпреки че Кери научава новината, когато е в 20-тата седмица и може да направи аборт, тя решава да роди дъщеря си с надеждата да помогне на други родители.

Когато Кери научава новината, тя публикува снимката от ултразвука в своя профил във Фейсбук.

„Тя има съвършени крачета и съвършени ръчички. Тя има съвършени бъбреци, съвършени бели дробове и съвършен черен дроб. Но, за съжаление, няма съвършен мозък“, пише Кери към снимката. „Наскоро открихме, че тя има аненцефалия и е неизличимо болна.“

Аненцефалията е родилен дефект, при който бебето се ражда без части от мозъка или черепа. Състоянието е рядко и се развива при 1 от 1000 бебета, но тези бременности обикновено завършват със спонтанни аборти. Едва 1 от 10 000 бебета се ражда с аненцефалия.

Въпреки че малкото момиченце, което е трябвало да носи името Ева, няма да оцелее, Кери е решена да я роди и да дари органите ѝ.

„Не беше лесно решение“, казва тя. „През следващите 20 седмици ще усещам как рита, ще долавям как бие съвършеното ѝ сърце, знаейки, че ще имам само няколко часа с нея, след като се роди.“

Тя си спомня първите часове след като е чула новината:

„Първите 24 часа бяха най-тежките в живота ни. Бяхме изтощени, но не можехме да спим, а когато си помислехме, че сълзите ни са спрели, те отново потичаха... плачехме отново и отново.“

При следващата среща с лекаря ѝ Кери научава, че могат да дарят сърцето, бъбреците, черния дроб и панкреаса на други деца, ако Ева бъде износена.

„В онзи миг знаех какво трябва да направя, но не исках да го правя“, казва Кери. „Като си представех, че ще усещам как рита през следващите 20 седмици, как непознати ще ме питат за бременността ми или как приятелите ми няма да знаят как да се държат около мен.“

Въпреки ада, през който двойката трябва да премине, Кери се надява да роди Ева на 7 май и да спаси живота на други деца.

„Много хора казват „Нищо не бих променил“, след като са се изправили пред трудни моменти, но аз няма да го кажа. Аз определено бих променила случващото се, ако можех.

Бих искала дъщеря ми да е съвършена. Искам да видя как ще духне свещичките на първата си торта. Искам да я видя как ще си удари главата в масичката за кафе, докато се опитва да ходи. Искам да навърти огромна сметка за телефон, докато разговаря с приятеля си. Искам да я видя как върви към олтара. Толкова много искам да променя реалността. Но не мога. Такава е нашата реалност и промяна няма.“