Събитието, което помага на различни бизнеси, предприемачи и благотворителни каузи

Четвъртото издание на “Денят на жената предприемач 2022” ще се реализира на 24-ти ноември 2022 г. в Гранд Хотел Милениум София, от 9.30 часа. Тази година събитието ще има тема: „Жената в различните ѝ роли“, която цели да покаже жените всички лица на всяка дама, включително нейното бизнес амплоа.

Асоциацията на жените предприемачи в България - „Селена“ организира за поредна година събитието, което организацията определя като “празник”, тъй като се празнува от 2013 година в 144 държави през месец ноември. Асоциацията на жените предприемачи “Селена” единствено притежава лиценз да прави това събитие в България. Неговата цел е да подкрепи жени предприемачи, лидери, мотиватори и експерти в своята област, а също така да създаде трибуна за бизнес партньорства в България и по света и то не само с женски бизнеси. Посланик на този ден за България е на Славянка Стойкова - председател на Асоциацията, а Десислава Авджиева, която е заместник-председател, е продуктов мениджър и идеен организатор на събитието.

През тазгодишното издание организаторите дават заявка за едно много по-различно и полезно събитие, което ще предостави възможност на различни бизнеси, предприемачи и хора с идеи да се срещнат, да обменят опит и да почерпят вдъхновение.

Дневната програма започва в 9.30 часа в зала Шекспир на Гранд хотел Милениум като по време на нея, гостите ще могат да посетят 5 обучителни класове, които ще бъдат с различна тематика. Сред темите, които ще се включат доказани специалисти, са „Личен бранд в синергия с корпоративен бранд за по-успешен бизнес?“; „Личен стил и визуален имидж. Как да създадем свой собствен бизнес стил?“; „Постигане на баланс между личен и професионален живот. Значение на емоционалната интелигентност при управление на бизнеса.“; „Презентационни умения и
изкуството да продаваме по-ефективно?“; „Дигитализация на бизнеса като основен фактор за успех. Как да дигитализираме бизнеса си?“.

Паралелно с обучителните модули и вечерната програма, има организирано бизнес изложение, като достъпът до него е напълно безплатен за всеки желаещ да се запознае с разнообразни бизнеси и тяхната дейност. Сред фирмите-изложители ще бъдат една от най-големите шопинг платформи, студио за широкоформатен дигитален печат, дизайн и реклама, испански бранд, предлагащ висококачествена козметика, български производител на кафе, компания за кредитно посредничество и финансови консултации, медицински център за традиционната и интегративната медицина, адвокатско дружество, бизнес академия за професионални обучения, онлайн магазин за хранителни добавки, естетичен център, логистична компания, застрахователен брокер и много други.

Организаторите споделят какво ги е мотивирало да включат и бизнес изложение като част от събитието и входът за него да е напълно безплатен: “Има много полезни и интересни бизнеси, с които бихме желали да запознаем повече хора. Нашата основна идея е да помагаме на предприемачите и бизнесите в страната да се развиват, за да изградим по-устойчива икономика. А какъв по-добър начин да намериш нови партньори и дейни хора със сходни идеи като теб от бизнес изложение? Каним всички да посетят изложението, за което достъпът е свободен, за да създадат ценни контакти и да обменят знания.”, казва Десислава Авджиева - заместник-председател на “Селена”.

Като допълнителна опция за създаване на нови и ценни бизнес контакти, гостите могат да използват специално създадена нетуъркинг платформа, която ще дава възможност на всички участници да запазят час за разговор с желан от тях събеседник предварително.

Във втората част на събитието, през вечерта, ще се състоят дискусионни панели, в които участие ще вземат Славянка Стойкова - председател на “Селена”, Боряна Туджарова - съосновател и управител на първата социална мрежа само за жени, Джузепе Ди Бенедето - Социален предприемач и създател на общности, Елена Радева - Преподавател по бизнес и мениджмънт в Американския университет в България, Михаела Ралука Тодор - Председател на Европейската асоциация на жените за Румъния и България, Георги Първанов - Изпълнителен Директор на водещата регионална HR компания и други експерти. В забавната програма са предвидени коктейл, театрална постановка, детско представление, музикални изпълнения и интерактивна escape игра.

Неизменна част от събитието са и трите благотворителни каузи, които Асоциацията подкрепя. Първата кауза е на фондация “Emprove”, която помага на жените, станали жертва на домашно насилие. Втората кауза е „Предай нататък“, чрез която се събират средства за коледни обеди и вечери в домове за възрастни хора. Третата кауза цели подкрепа на "Фондация за нашите деца". За да подкрепят децата на България, хората могат да си закупят кафе „Селена“, което е създадено специално за Асоциацията на жените предприемач за насърчаване на каузата.

Повече информация за международното събитие можете да намерите на официалната страница на инициативата: Women's Entrepreneurship Day

Официален уебсайт за България: https://wed.selenabulgaria.com/

Facebook страница за България: https://www.facebook.com/WomensEDayBulgaria

Instagram профил за България: https://www.instagram.com/womensdaybulgaria/