Саманата Х или Аманда Гоф е бивш ескорт, автор и колумнист. Тя е журналист в национални списания, преди да изостави "нормалния си живот" и да стане компаньонка в края на 30-те си години. Това не е решението, което повечето хора вземат, когато търсят промяна, но на нея и допада по много сложни причини, които дори тя трудно разбира. Взима много пари за времето си и е била наречена най-скъпоплатената компаньонка в Австралия.

Написва два бестселъра за пътуването си и в крайна сметка започва да управлява собствена ескорт агенция за зрели жени. Като най-натоварената й дама е била над 60 годишна възраст. В противно на това, което всеки ще си помисли за жените компаньонки Саманта казва, че услугата, която се е искала най-много е била преживяването на приятелка. А това означава изслушване, подкрепа и напътствие.

За мъжете тя казва: „Знам, че мъжете са много добри в две неща. Първото е да разделят любовта от секса. А второто е да лъжат. Знам защо съпрузите изневеряват, знам какво тайно желаят и знам какво се случва в умовете им.
Откъде знам това? Не съм психолог, нито пък съм съпруга. Предпочитам женска компания и нямам партньор. Прекарах десетилетие в индустрията, запознах се с много фантастични жени и разбрах мъжете, всички видове мъже. Свободни, овдовели, разведени, млади, стари, инвалиди, болни и, разбира се, женени мъже."

За женените мъже тя споделя: „Ако има нещо, на което ме научиха женените мъже, то е да не се женя. Ако искаш да развалиш една прекрасна връзка, отиди до олтара. Друго нещо, което научих, беше, че секс индустрията не е за секс. А причината номер едно, поради която мъжете се виждаха с компаньонки е връзката. Точно така, връзка. Нуждата от подкрепа и свързаност с другия човек.“

Ето и нейните три основни причини, поради които мъжете изневеряват, с три възражения: не всички мъже, не във всички бракове и никога не е по ваша вина.

1. Някой, с когото да говори

"Вярвате или не, мъжете обичат да говорят. Те са емоционални и изключително уязвими. Казват ми, че се страхуват да бъдат уязвими у дома и вместо това смятат, че трябва да бъдат "силните". Притесняват се, че ще ви причинят излишен стрес, ако хленчат за проблемите си. Защо са избрали да платят хиляди долари на компаньонка, вместо да се обърнат към консултант, дори аз намирам за озадачаващо. След като ги попитам защо се обръщат към такъв тип услиги вместо към терапевт, отговорът винаги беше един и същ: "Не искам да ме съдят“.

2. Липсва им прелюдия

"Не е нужно да ми казвате, че сексът е последното нещо, за което мислите, когато сте женени - разбирам го. В наши дни предпочитам да изпия чаша чай, а се предполага, че съм дама на удоволствието. Има какво да се каже за двуминутната бърза игра. Но мъжете тайно искат да прекарат часове в леглото с вас, но казват, че им е писнало да бъдат отхвърляни. Липсва им прелюдията. Те искат да ви доставят удоволствие, а не обратното и невинаги искат всичко да свърши, преди да кажете "подай ми дистанционното".

3. Изневерили са им

"Когато става дума за изневяра, винаги обвиняваме мъжете. Те са тези, които винаги изневеряват, нали? Грешка - те са тези, които биват хващани. Един женен мъж в края на 50-те си години прекарал два часа, седейки на леглото напълно облечен и разказвайки за съпругата си, която току-що била излязла с личния си треньор. Друг мъж бил в шок, след като съпругата му напуснала него и децата им. Със сълзи на очи ми каза, че дори не знае как се вари яйце. Докато една съпруга може да си затвори очите за подхлъзването на мъжа си, мъжете няма да го направят. Егото им няма да го позволи. Ако останат, а мъжете рядко напускат, те ще видят в това зелена светлина да правят каквото си искат."

Това, че се виждат с компаньонка не означава, че не ви обичат

"Знам, че казах 3, но това също е важен момент. Това също така не означава, че те се виждат с други жени или имат връзки. Те не искат да ви напуснат заради друга жена и със сигурност не искат да избягат с някоя компаньонка. Както и никой от тези жени не би искал да избяга и с мъжа ви, защото това е все едно да си вземе работата за вкъщи. Мъжете са като кученца, които дъвчат обувките ви, те просто не могат да се сдържат."