Благодаря, че се предадохте, че повярвахте, че няма да бъда достатъчно добра и няма да съм достойна за уважение.

Ако не бяха вашето постоянно неодобрение и отхвърляне, нямаше да чуя собствения си глас и да открия куража да се преборя с тях.

Благодаря, че се отказахте толкова лесно. Вие ме научихте да се боря за себе си.

Благодаря, че не ми дадохте дори шанс. Благодаря, че бяхте нетърпеливи и смятахте, че няма нищо повече за мен на този свят. Благодаря, че ме отблъснахте, защото така стигнах дотук. Радвам се, че го направихте.

Благодаря, че не ви липсвах, че не се опитахте да подновите контакта си с мен. Накарахте ме да осъзная, че вие сте пълни с лъжи, не сте истински и нямахме нищо общо.

Благодаря за всяка една лъжа, защото така видях истината. Започнах отначало, открих нови неща и забравих миналото, от което бяхте част.

Благодаря, че избрахте други хора пред мен и ме накарахте да се чувствам нищожна, защото така видях всъщност колко съм ценна. Осъзнах, че винаги трябва да избирам себе си. Заслужавам любовта. Да, имам недостатъци, но никой не е идеален. Благодаря, че ми показахте, че не ви заслужавам.

Благодаря, че си тръгнахте, когато имах нужда от вас, че ме предадохте, когато трябваше да ми подадете ръка.

Вие ме научихте как да оцелея, как да разчитам на себе си и сама да открия щастието, което е далеч от вас. Показахте ми, че не мога да оставя другите да определят коя съм. Това е моя задача и отговорност.

Благодаря, че изчезнахте от живота ми. Губейки вас, открих себе си. Имах нужда от това.

Благодаря, че си тръгнахте, когато не се обичах. Не се разруших, а започнах да се развивам. Вие не ме накарахте да плача, а да се смея.

Аз се усмихвам, защото това, което вие смятахте за трагедия, се оказа моето щастие. Вашият край бе моето ново начало.