Благодаря ти, че не си в живота ми! Просто не можеш да си представиш колко съм ти признателна, че се оттегли тихомълком от него.

Благодаря ти, че ми спести оправданията и обясненията си, защото към днешна дата те вече не са ми нужни.

Благодаря ти, че отвори очите ми, за да видя какво представлява истинската ти същност, защото ако бях останала с теб, аз никога нямаше да я прозра. А щях упорито да продължавам да се блъскам все повече и повече в присъствието ти и сляпо да си навивам на пръста колко безкрайно влюбена и пристрастена съм.

Благодаря ти, че ми спести напразните очаквания, спести ми стреса да подскачам от напрежение при всеки телефонен звън, спести ми сълзите, спести ми притесненията и подозренията.

Благодаря ти, че не спази обещанията си. Че не изпълни нито едно от тях. Не ме карай да ги цитирам, защото все още ми звучат като тиха научна фантастика, развиваща се на някоя много далечна галактика.

Благодаря ти, че в едно или друго отношение, ти подряза крилата ми, без да знаеш, че с всяко подрязване замахът им става по-силен и устойчив. И се оказа, че не е толкова страшно да летя без теб.

Благодаря ти, че не си в живота ми, че не пожела да ме запазиш само за себе си. В противен случай, нямаше да срещна тези, които наистина ме обичат и ме приемат с всичките ми несъвършени кусури.

Благодаря ти от сърце и ти пожелавам лек път в твоето пътешествие напред. И се надявам някога някъде, когато срещнеш някоя, да се раздадеш докрай за да я задържиш!

Благодаря ти!

Автор: Велина Маринова - MarVell