Когато вече сме влезли в зрялата възраст, пред нас стои дилемата дали да градим кариера или да се отдадем на семейството. Куентин Тарантино, който от детството си обича филмите, избира кариерата си и остана верен на избора си до 55-годишна възраст. Едно пътуване до Израел по работа обаче преобръща живота му, защото там той среща модела и певица Даниела Пик. Тази жена го кара да се осъмни в решението си да отдаде цялата си енергия и време на професията.

Сериозни връзки, но никога брак

През годините Куентин е можел да изгради връзка с много жени, но избира да остане ерген. Режисьорът е известен не само със своите филми, но и с репутацията си на заклет ерген. Преди да срещне Даниела Пик, той никога не е бил женен, въпреки че е излизал с много известни жени. Дългият списък от романтични завоевания на Тарантино включва филмовия режисьор София Копола, комедийните актриси Маргарет Чо и Кати Грифин и носителката на Оскар, Мира Сорвино. Освен това има слухове, че Тарантино е имал връзка с музата си Ума Търман.

Нито плейбой, нито заклет ерген

Куентин обаче не е плейбой. С всичките си партньорки той има дълготрайни и стабилни връзки. И все пак нито една от тях не завършва с годеж. Куентин започва да мисли за брак едва на 54 години, когато се сгодява за Даниела Пик през 2017 г.

Той смята, че е избягвал брака, защото искал да посвети живота си на киното и се страхувал, че семейният живот ще повлияе негативно на работата му. „Не казвам, че категорично няма да се оженя или да имам дете, преди да навърша 60. Но досега съм направил избора да вървя по този път сам. Защото сега е моето време да правя филми.“, твърди той.

Съдбовната среща в Израел

Куентин се запознава с Даниела, когато посещава Израел, за да промотира филма си „Гадни копилета“. Даниела Пик е известен модел и певица в родината си. Баща ѝ е израелската поп звезда Свика Пик, докато Даниела е била част от музикален дует със сестра си Шарона. Двете дори участват на Евровизия през 2005 г. По-късно Даниела започва солова кариера и тогава среща Куентин. Не е известно как точно са се запознали бъдещите съпрузи, тъй като те предпочитат да пазят личния си живот в тайна. Но през 2009 г. се появяват публично заедно за първи път. През септември 2009 г. Куентин и Даниела са видени на премиерата на филма „Whip It“ в Холивуд, но Пик е назована само като „неидентифициран придружител“ на Тарантино по това време.

Вторият шанс в любовта

Първият им опит за връзка всъщност се проваля, но няколко години по-късно двамата възобновяват връзката си и решават да се оженят. За съжаление романсът на Куентин и Даниела не продължава дълго при първия опит. След като се запознават през 2009 г., те се разделят през 2012 г. Причината за това остава неизвестна, но раздялата продължава само 4 години. През 2016 г. романсът им е възобновен и този път Куентин не пропуска шанса си за семейство. През 2017 г. двойката празнува годежа си, като организира парти в Ню Йорк. Много актьори, с които Куентин е работил, присъстват на събитието, включително Ума Търман, Брус Уилис, Самюел Л. Джаксън и Даян Крюгер.

Истинско семейство

На интимната им сватбена церемония присъстват само 20 души. Куентин и Даниела се венчаят в Лос Анджелис на 28 ноември 2018 г. За разлика от годежа, сватбената им церемония е в много тесен кръг. Сред 20-те гости са техните най-близки приятели и семейство. Но някои актьори като Ума Търман, Брус Уилис, Илай Рот, Тим Рот и Самюъл Л. Джаксън все пак са сред тях.
„Току-що се ожених преди 6 месеца... Никога не съм правил това преди и сега знам защо. Чаках идеалното момиче.”, казва Куентин Тарантино. През 2020 г. съпрузите се сдобиха с първото си бебе, сина им Лео. Говорейки пред CBS през 2021 г., Куентин описа сина си Лео като най-очарователния човек, когото някога е срещал. Но едно дете не е достатъчно за двойката. Тяхната дъщеря се ражда на 20 юни 2022 г. Въпреки че Куентин и Даниела споделят новината, че имат дъщеря, името ѝ остава неизвестно.

Удоволствието от тихия семеен живот

Всъщност двойката цени уединението в семейния си живот. Пик разкрива, че двамата живеят тихо, наслаждавайки се на компанията си. Обичат да си говорят, смеят се и, разбира се, гледат филми в личната кино зала на Куентин. „Освен това обичам да готвя и да каня приятели на гости, готвя всеки ден. Куентин наистина обича моето готвене и правя неща, които познавам от вкъщи, а също и нови неща, обичам кухнята. През деня прекарваме много време заедно, смеейки се и разговаряйки. Той е джентълмен, романтичен, забавен и глупчо... Той е гений и невероятен съпруг.“, споделя Даниела. Даниела вдъхновява съпруга си и подкрепя всичките му начинания, докато той е възхитен от нея и нейните корени. На наградите „Златен глобус“ през 2020 г. той проговори на иврит, за да ѝ изпрати послание от сцената. Семейството обича да посещава Тел Авив, където се наслаждава на местната култура и топлотата на хората.