Ах, този мистичен свят на луните! През 2021 г. станахме свидетели на много явления, свързани с луната - ягодова, вълча, червена, кървава... И докато едни ни накараха да се втурнем навън, за да се насладим на цялата им магия, то други ни подминаха без много шум. Независимо дали се занимавате с астрология, или пък не, не можете да отречете силата на пълната луна в небето. Нещо в нея сякаш има способността да ни накара да се чувстваме много малки на фона на всички космически явления, но и също така да остави приятно чувство. Добрата новина е, че 2022 г. е пълна с големи лунни събития (можете да прочетете точно кога да ги хванете тук). Едно специално, което привлече вниманието ни, е мистериозно звучащата „черна луна“. Естествено, ние трябва да знаем всичко, което можем, преди да удари небето, така че се свързахме с астроложката Наташа Вебер, за да получим всички отговори.

Кога можем да наблюдаваме явлението Черна луна през 2022 г.? 

Черната луна през новата година ще се отнася до второто новолуние в календарния месец. Очаква се това да бъде около 30 април..

Какво означава Черната луна?

Обикновено имаме само едно новолуние и едно пълнолуние през всеки лунен цикъл, който продължава приблизително един месец. Така че рядко се случва да станем свидетели на две новолуния в един и същи календарен месец. Въпреки това, можем да наблюдаваме явлението в три случая - като второ настъпване на новолуние в един календарен месец; като трето новолуние в сезон от четири нови луни (всеки сезон обикновено има три новолуния, а на всеки 33 месеца се наблюдава и четвърто) или в случай, когато месецът няма нови луни (това обаче е възможно на всеки 19 години и то само през февруари, защото е най-краткият месец).

Астрологически тази аномалия означава, че Черната луна може да донесе втори шанс или двойно чисто ново начало.

Как ще ни повлияе Черната луна?

Близнаците е зодиакалният знак, който е домакин на Черната луна, така че се очаква именно представителите на тази зодия да се насочат към нови начала през май и юни 2022 г. Въпреки това, поради космическите връзки на зодиакалното колело със Стрелец, Дева и Риби, тези знаци също могат да получат възможност за преодоляване на редица пречки или да започнат на чисто ново начало.

Има ли нещо, което трябва да направим, за да изведем девиденти от Черната луна? 

Погледът назад към минали грешки ще ни помогне да изградим нов път, защото именно тогава можем да продължим напред по нови и подобрени начини. Освен това, тъй като у Близнаците е вътрешно заложена двойнствеността, няма да е изключено да се случи така, че да бъдем изправени през кръстопът или важен житейски избор, който да направим, преди да се отправим в друга посока. Важно е обаче да внимаваме, тъй като растежът и подобряването не винаги са лесни и свързани с положителни промени. Все пак тази Черна луна обещава по-ярки перспективи, ако сме готови да се отдалечим от всичко старо като нагласи и поведенчески модели, които отдавна не играят никаква роля в живота ни. Звездите съветват всички начинания и важни промени да бъдат съчетани с пълнолунието, тъй като именно тогава небесното тяло е най-зряло и притежава най-голяма сила!

Когато луната е напълно осветена, тя работи за осъществяване на нашите желания. Новолунието пък е фазата, в която започва всеки нов лунен цикъл, и е по-добре съчетана с определянето на нови намерения. Така че дейтсвайте смело - визуализирайте своите намерения, проектирайте ги в съзнанието си и пренапишете, ако се налага, някои утвърждения, които наистина оглавяват списъка ви с желания по време на предстоящата черна луна.