Любовта на майките към децата им е неизмерима, но децата не забравят да й отвърнат със същото.
Когато ученици от град Ранкагуа в Чили изпълняват песента "Когато те гледам" за своите майки по време на представление, едно момче знае, че майка му не може да чуе какво се пее, защото е глуха. В желанието си да я включи в училищното събитие, то решило да я изненада със специално изпълнение на езика на знаците.
На видеото се вижда, че детето е изпълнено с емоции, докато пее на майка си:
"Когато видя очите ти, те ми се усмихват". Когато държа ръцете ти, те ме утешават. Когато ме целуваш по бузата, когато утрото изгрее, тогава те обичам най-много. Моята майка. Ти си свеж въздух сутрин. Ти си топлото слънце, което понякога влиза през прозореца. Ти си белият пясък, когато те целуна. Ти си просто единствената, която обичам."

Това сладко момче изненадва майка си, като изпълнява тази любовна песен за нея. Силните му емоции се разгръщат по средата на изпълнението, в което макар и малко трудно, но успява да се събере, за да го изпълни за своята майка до самия край. Цялото училище се присъединява към него.

Истинската обич не познава граници, нито препядствия. Тя не познава езици, пол или възраст. Тя се разгръща без ограничения и достига до сърцето с пълна сила. Благодарим на това прекрасно момче, че част от тази семейна обич завладя и нашите сърца, и ни напомни за красотата и стабилността на чистите семейни отношения в този така нестабилен свят.